black honey
Beansmiths Kostarika Las Lajas 250g
  • Sleva

Beansmiths Kostarika Las Lajas 250g

340,00 Kč
306 Kč Ušetříte 10%
S DPH

Každý šálek této kávy je nezapomenutelnou chuťovou cestou plnou potěšení. Datum pražení: 05.03.2024

Chuť: Brusinky - Ibiškový čaj - Panela

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 10.05.
Počet

Beansmith's

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Země: Kostarika

Farma: Las Lajas

Odrůda: Caturra / Catuai

Nadmořská výška: 1500 - 1700 m.n.m.

Oblast: Province of Alajuela, Sabanilla

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 86,75

Metoda zpracování: Black Honey

Doporučená příprava: Filtr

V roce 1988, po smrti otce Oscara Chacóna, zdědilo jeho šest dětí 50 hektarů půdy. Od této doby se sourozenci Chacónovi rozhodli transformovat systém produkce kávy a zaměřit se na ochranu životního prostředí, poskytování stabilních pracovních míst pro své zaměstnance a udržení kávového dědictví v rodině i v komunitě.

Veškerá káva pěstovaná v Las Lajas pochází výhradně z rodinné produkce Chacónů. Průměrná rozloha farmy činí 100 hektarů s průměrným výtěžkem 30 faneg z hektaru (jeden faneg odpovídá 46 kg zrna). Půda na farmě pochází ze sopečné činnosti

Na farmě se využívají různé druhy dřevin, zejména luštěniny, které účinně pomáhají absorbovat dusík z ovzduší a přenášejí ho do půdy. Pro potřeby rodiny se pěstují také místní stromy jako banány, platány a pomeranče. Hlavním hnojivem je organické hnojivo, podobné kompostu, vyrobené z dužiny kávových bobů a dalšího odpadu z blízkých mlýnů. Toto hnojivo je dále obohaceno vápněním a minerálními látkami, jako je K-Mag (směs draslíku, hořčíku a síry). Farma se průběžně věnuje agroekologickému procesu s výsadbou stinných stromů. 

Sklizeň probíhá ručně, při které se pečlivě sbírají pouze 100% zralé třešně s vysokým obsahem Brix (cukrů). Tento proces se opakuje denně od prosince do konce února. Navíc se ve mlýně oddělují šarže podle odrůd a farem, což umožňuje vytvoření speciálních mikrolotů.

Náš medový mikrolot, jedná se o medový proces, při kterém se musí červená kávová zrna rozmělnit. Po rozvláknění se přemístí do afrických lůžek. Během prvních dvou dnů se se zrny nehýbe, ale poté se začnou provádět pravidelné přesuny (3 až 4krát denně), aby se snížila vlhkost kávy. Tento proces trvá přibližně 15 až 20 dní.

Beansmith's
2391
38 ks

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
label
black honey
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)