Beansmiths Honduras San Rafael 250g
Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Skladem
340 Kč
S DPH

Káva s plnou, jemně sladkou a kořeněnou chutí, která vás svou nuancí doslova pohltí.
Chuť: Sušená švestka - Badyán - Kakaový bob

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks, doručení u Vás 7.11.2025
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.

detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
Datum pražení
2024-09-03
 

Země: Honduras

Farma: San Rafael

Odrůda: Parainema

Nadmořská výška:  1300 m. n. m.

Oblast: Corquin, Copan

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 85+

Metoda zpracování: Promytá s prodlouženou fermentací

Doporučená příprava: Filtr 

Norma Iris Fiallos je majitelkou farmy San Rafael, která se nachází v severozápadní části Los Limos v Hondurasu. Norma je jedním z nejvíce inovativních producentů v regionu. Má rozsáhlá pole s mnoha různými druhy arabiky. Její farma je obklopena borovicovým lesem, což má vliv na kyselost půdy a přidává unikátní chuťové profily kávě. Káva roste celou dobu ve stínu a nachází se tak pouze na zlomku pozemcích farmářky.

Veškerá produkce putuje do mlýnu Aruco, kde je pečlivě shromažďována a podléhá perfektní kontrole v celém procesu zpracování. Tato kontrola umožňuje dosáhnout konzistentního zpracování a snižuje riziko pro farmáře. Mokrý mlýn se nachází ve výšce 800 m. n. m., což stabilizuje proces sušení ve srovnání s farmami v nadmořské výšce.

Po příjezdu kávy do mlýna jsou zrna pečlivě tříděna a zařazena podle procesu zpracování a úrovně, jaká byla na farmě použita. Zrna jsou očištěna, propláchnuta a vytříděna od všech nezralých i přezrálých kusů. Například náš lot odrůdy Paraneima byl nejprve oloupán a následně fermentován po dobu 72 hodin. Poté byl ještě jednou důkladně promyt a zbaven veškeré dužiny.
Káva se poté na afrických postelích sušila 20-30 dní na základě počasí, které se zde mění z hodiny na hodinu.

Producenti zde za mikroloty dostávájí 70% ceny hned na ruku.

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER