Příprava dokonalé kávy je pořádná alchymie. Abyste kávu nezničili už při jejím prvním spojení s vodou, je dobré zalévat kávu vodou o správné teplotě. Pokud zalijete kávu vodou, která právě dovařila v rychlovarné konvici, kávu akorát tak spálíte a určitě se na ní nepochutnáte. Káva by se měla ideálně zalévat vodou o teplotě cca 90°C plus mínus 5°C - záleží vždy na konkrétní přípravě. Pokud používáte rychlovarnou konvici určitě vyčkejte minimálně 30 vteřin až minutu - záleží i na objemu, za jak dlouho teplota vody klesne. Úplně nejsnadnější ale je pořídit si teploměr, se kterým budete mít vždy jistotu, že zaléváte kávu vodou o správné teplotě. To samé platí pro šlehání mléka do mléčných kávových nápojů. Mléko by nemělo být studené ale ani spálené. Ideální je sledovat jeho teplotu přímo při šlehání.
Více o produktech v této sekci.