✔ Čas přípravy yerba maté: 1-2 minuty
✔ Objem: 350ml (používaní větších kalabas nedoporučujeme)
✔ Množství : 70g (cca 1/2-2/3 nádoby)
Návod jak na přípravu yerba maté v kalabase
- Nádobu kalabasa naplníte asi do 2/3 yerba maté. Pro 350ml je to cca 70g yerba maté.
- Sklepte drobné částečky čaje yerba maté do spodu a do strany. Uděláte to tak, že zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a jemně zatřepejte. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy, aby yerba maté zůstalo pod úhlem 45°. Tím zajistíte, že se bombilla (brčko) neucpe.
- Následně dejte bombillu (brčko) do části, kde není maté.
- Nejdříve zalijte trochou teplé vody (kolem 50 °C) a nechte ji vsáknout úplně do maté.
- Posléze dolijte zbytek vody cca 70 – 80 °C teplou do místa, kde je bombilla, a už můžete sát přes bombillu. Po dolití vody už nápoj nemíchejte.
- Po vypití až na dno můžete Yerba maté znovu doplnit teplou vodou a to i několikrát. První nálev čaje je velmi silný. Pak si už jen můžete užívat váš nápoj.
!! TIP PRO JEDNODUCHOU PŘÍPRAVU: Čaj Yerba maté lze také připravovat pomocí french pressu, nasypete dolu yerba maté, zalijete horkou vodou a po cca minutě stačíte sítko a máte hotovo.
Jedno z nejvyváženějších argentinských maté na trhu.
Jedno z nejvyváženějších argentinských maté na trhu.
Yerba Maté CBSé Energia Guarana je i díky přidané Guaraně silně povzbuzujícím nápojem.
Yerba Maté CBSé Energia Guarana je i díky přidané Guaraně silně povzbuzujícím nápojem.
Stylová bambusová bombilla pro pití jihoamerického Maté.
Stylová bambusová bombilla pro pití jihoamerického Maté.
Nejlevnější nerezová designová konvice na kávu frenchpress s objemem 350 ml na trhu! Konvice ve vzoru káva. Vhodné nejen napřípravu kávy, ale i čaje či jiných bylinek.
Nejlevnější nerezová designová konvice na kávu frenchpress s objemem 350 ml na trhu! Konvice ve vzoru káva. Vhodné nejen napřípravu kávy, ale i čaje či jiných bylinek.
Yerba Maté Piporé 500g
Yerba Maté CBSé Energia Guarana 500g
Bombilla Bambus
French press 350ml (nerez) - vzor káva
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - účinky nepražené kávy
- Historie kávy
- Nápoje z espressa
- Ledová káva na 6 způsobů
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a Turecká káva
- Bezkofeinová káva
- Káva a cholesterol?
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Způsoby pražení kávy
- Kde v kávě chybujeme?
-
Způsoby přípravy kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy - Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Příprava kávy - Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jakou zvolit hrubost mletí kávy
- Jak si vybrat moka konvici
- Příprava kávy v Chemexu
- Jak vybrat kávovar na espresso?