Opatření v souvislostí s COVID-19: e-shop funguje dál, speciální režim prodejny - čtěte zde!

Co budete potřebovat k přípravě vietnamské kávy?

Metoda přípravy pomocí kávového filtru Phin zabere pouze pár minut a je vhodná pro všechny, kteří nemají prostor pro kávovar. Příprava vám zabere o pár minut méně než z kávovaru, pobavíte se u toho a získáte úžasnou chuť. Pokud chcete, aby byla výsledná káva perfektní, tak přidejte ještě sladké kondenzované mléko, které zvýrazní chuť. Kávu můžete podávat i ledovou. Tímto způsobem se podává v teplém vietnamském podnebí. Stačí filtr umístit nad sklenici s ledem nebo ledovou tříští a získáte tak osvěžující nápoj.

> > Chtěli byste si vietnamskou kávu pořídit? Podívejte se na náš E-SHOP. Jsme přímým dovozcem mnoha značek, a tak držíme nejnižší ceny na trhu.

Návod kak přípravit vietnamskou kávu

  1. Odměřte 3 mírně zaoblené čajové lžičky nebo jednu velkou lžíci vietnamské kávy a vložte do filtrační komory.
  2. Poklepejte lehce s filtrem a přimáčkněte svrchním sítkem, aby byla káva rovnoměrně rozmístěná.
  3. Zalijte 20 ml horké vody (nejlépe 96-100°C), která zvlhčí kávu. Vyčkejte přibližně 20 vteřin.
  4. Nalejte horkou vodu do filtru až po okraj.
  5. Nasaďte uzávěr a nechte kávu vařit. (Ve vietnamských kavárnách se do šálku před vařením nalije sladké kondenzované mléko.)
  6. Vietnamská káva se vaří 4-5 minut. (Pokud požijete skleněný šálek, tak uvidíte, kdy bude káva hotová.)
  7. Sejměte pokličku, otořte ji a na ní položte filtr i s překapávacím podšálkem

A nyní si můžete užít jedno z nejlepších potěšení na Zemi. Vietnamskou kávu je možné podávat jak horkou, tak ledovou.