Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Beansmiths Kolumbie Siracusa 250g

320 Kč
S DPH

Výrazná, šťavnatá a komplexní káva, která vás bude rozhodně bavit. 

Chuť: třešeň - žlutý meloun - vánoční punč

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Beansmith's

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Suché (natural)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Země: Kolumbie

Farma: Siracusa

Odrůda: Castillo

Nadmořská výška: 1800 m

Oblast: Anserma, Caldas

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 86

Metoda zpracování: Naturální anaerobické

Doporučená příprava: Filtr

Káva pochází s oblasti Anserma. Tato oblast se nachází v západní části kantonu Caldas. Je to zemědělské centrum, kde vyniká pěstování kávy. Družstvo zahájilo činnost v roce 1967. Má rozsáhlé znalosti a zkušenosti v oblasti komercializace kávy a podporu ze strany národní federace pěstitelů kávy Kolumbie a departementálního výboru pěstitelů kávy Caldas působí v obcích: Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar a Viterbo. Družstvo sdružuje 2083 pěstitelů kávy, kteří s vášní pěstují kávu vynikající kvality. Kromě kávy zde pěstují také cukrovou třtinu a banány, které pak prodávají za účelem získání zisku.

Hlavním cílem je komercializace kávy a dalších zemědělských produktů, která usiluje o podporu a zlepšení ekonomických, sociálních, technických a kulturních podmínek sdružených osob, pokud jsou spojeny se zemědělskou činností a zejména s produkcí kávy ve všech jejích oblastech.

Ve skladech vybudovali prostory s řízenou teplotou, kde se starají o mikroloty, které jim producenti dodávají. Kromě toho v družstvu poprvé začali experimentovat s produkcí suše zpracované kávy, aniž by to bylo na riziko producentů.

Družstvo Anserma investovalo do sušicího boxu Nuna Coffee, který dokáže regulovat teplotu, vlhkost a také sušit kávu. Tyto boxy byly poprvé použity v Kolumbii, aby se pokusily bojovat s extrémně náročným, denně se měnícím klimatem v kolumbijských Andách. Družstvo pak zřídilo třídící stanici pro výběr nejzralejších třešní a vytvoření jednotnosti. Pro náš lot byly vybrány kávové třešně odrůdy Castillo.

Anserma  odděluje jednotlivé loty. Náš byl pojmenován “Siracusa” podle hory v blízkosti družstva.

Po sběru a třídění se káva promyje a fermentuje v uzavřených sudech po dobu 96 hodin. Poté se dá do sušícího boxu, kde se suší při teplotě 35-40 °C po dobu 100-120 hodin.

Beansmith's
1574 8594206183305

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Specifické reference

ean13
8594206183305

Reviews (0)