anaerobní suchá s kvasinkami

Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

340 Kč
S DPH

Exotická káva zpracovaná inovativní metodou, která vyniká svým bohatým a neodolatelným chuťovým profilem. Chuť: Švestka - Ibišek - Portské víno

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 1.05.
Počet

Beansmith's

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Země: Burundi

Farma: Kibingo Oro

Odrůda: Bourbon

Nadmořská výška: 1700 - 1900 m

Oblast: Kayanza

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 88

Metoda zpracování: Anaerobní suchá s kvasinkami

Doporučená příprava: Filtr 

Kibingo spolupracuje s 3 515 zaregistrovanými pěstiteli kávy, kteří se nacházejí na 18 kopcích v regionu. Ti všichni jsou členy pracovní stanice Greenco a jsou rozděleni do skupin po 30 osobách, přičemž každá skupina má svého vedoucího farmy. Tito vedoucí farmy plní roli mluvčího, který usnadňuje komunikaci a organizaci s promývací stanicí.

Kibingo je vybaveno 10 fermentačními nádržemi, 2 namáčecími nádržemi a sušícím polem se 165 sušícími stoly a 4 předsušícími stoly. Zpracovávat může až 750 000 kg třešní denně. Na stanici mohou zemědělci získávat organické hnojivo z kompostované kávové dužiny. Na podporu obnovy farem mohou pěstitelé v prací stanici získat levné a dotované sazenice kávy. Každá stanice má k tomuto účelu vlastní školku a zároveň se podílí na řadě osvětových a podpůrných projektů pro zemědělce, včetně projektu chovu hospodářských zvířat a řady projektů Farmer Hub zaměřených na posílení družstev a zlepšení výnosů.

Během sezóny sklizně se veškerá káva sbírá ručně. Většina rodin má pouze 200 až 250 stromů a sklizeň provádí téměř výhradně její členové. Třešně se fermentují s kvasinkami Cima od francouzské společnosti Lalcafe po dobu 36 hodin. Poté jsou přeneseny na sušící stoly, kde se suší 2 až 3 týdny. Během sušení jsou třešně pravidelně tříděny a prosévány. Proces sušení probíhá od východu do západu slunce, s možností přikrytí plachtou za nepříznivého počasí. Vlhkost je pečlivě monitorována a třešně s vadami jsou odstraněny. Po vysušení je káva zabalena a uložena do skladu. Každá šarže je posuzována týmem odborníků společnosti Greenco, kteří sledují stanici, datum a kvalitu. Celý proces je pečlivě dokumentován pro zachování sledovatelnosti.

Beansmith's
2397 8594206183466
45 ks

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
label
anaerobní suchá s kvasinkami
Kávovník
100% Arabica

Specifické reference

ean13
8594206183466

Reviews (0)