honey metoda

GourmetKáva Specialty Columbia El Agrado Honey 250g

319 Kč
S DPH

Zpracování honey dává kávě specifickou sladkost, v Kolumbii není moc běžné. Výjimečná káva, co stojí za to ochutnat. Chuť: červený rybíz - bobuloviny - jablečný koláč

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 10.5.
Počet

GourmetKava

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Nadmořská výška: 1 730 m. n. m

Region: El Agrado, Piendamo, Cauca

Odrůda: Colomba, Castillo & Caturra

Farma: El Agrado

Cupping skóre: 87,5

Zpracování: honey

Pražírna: Beansmith

Co je GourmetKáva Specialty?

Jde o výběrovou kávu, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali, a pražírna Beansmith ji pro nás upražila. Definic je mnoho, SCA (Asociace pro výběrovou kávu) konkrétně uvádí, že se jedná o kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100, a neobsahuje výrazné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete vždy 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).

Co je u výberových káv jiné než u ostatních?

V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Zpravidla v nich můžete najít spíše ovocnější chutě. Všechny naše kávy jsou primárně určené spíše na domácí přípravy jako je filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce.

Proč jsme vybrali tuto kávu? Zpracování Honey v Kolumbii není běžné

Zpracování Honey, je velmi zajímavá metoda, kdy se při odlupování zrnka od slupky ponechá trochu dužiny na zrnku. Pak káva s tímto zbytečkem schne a posléze tady v česku praží. Ten zbyteček slupky právě dodává zajímavé bobulovité a sladké chutě.

Informace od farmáře

Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC sdružuje 77 členů s průměrnou rozlohou 1,5 hektaru půdy, která se pohybuje v nadmořské výšce od 1 700 do 2 100 metrů, přičemž každý člen, který se k ní připojil, je přesvědčen o síle sdružení, jehož hlavním cílem je boj proti chudobě a sociálním konfliktům v regionu. Sdružení pomáhá svým členům s obchodními strategiemi a technologiemi souvisejícími s pěstováním; každý člen má však možnost rozhodnout se, jak zpracovávat svou kávu pomocí inovativních fermentací.

Kávové odrůdy, které členové pěstují, jsou castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a colombia.

Většina sušení se provádí pomocí parabolických a mechanických sil.

Proces zpracování kávy

1) Káva se sbírá velmi zralá, takže obsah cukru je vyšší.

2) Proces plavení: Plovoucí kávy se odstraňují, aby ke zpracování zůstaly pouze zralé.

3) Proces fermentace třešní po dobu 12 hodin v promývacím tanku.

4) Káva se rozmělní a uloží do přijímacího tanku na 36hodinovou fermentaci v muscilage.

5) Proces sušení: Třešně se přemístí do parabolického sušícího systému, dokud se nedosáhne 10% vlhkosti (5-6 dní).

GourmetKava
2109
13 ks

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
label
honey metoda
Kávovník
100% Arabica

Reviews (1)

Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Ověřený zákazník

Perfektní chuť

Skvělá jemná lehce kyselá káva. Připravuji ji jako filtrovanou a je dokonalá. Vůně jablek a skořice je taková vánoční :)

Pomohla vám tato recenze? Ano Ne