Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Časopis Standart č. 16

190 Kč
S DPH

Šestnácté číslo magazínu Standart, jednoho z nejprestižnějších časopisů o kávě na světě, který vychází v češtině / slovenštině, angličtině a japonštině a prodává se ve více jak 60 zemích světa.

Není skladem
Standart

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Aktuální vydání magazínu Standart přichází, jako vždy, s různými tématy, články, esejemi a rozhovory. V novém čísle se zabýváme výzvami, kterým náš průmysl čelí, a které jsou dnes naléhavější, než kdykoliv předtím.

V kapitole "Káva" pokračujeme v porovnávání kávy a čajů - tentokrát s metodami extrakce. Podívejte se na historii největšího producenta čajů, Srí Lanku, která po dosažení titulu čajové velmoci zaměřuje svou pozornost i na výběrovou kávu. Často se zapomíná, že s procesem výroby kávy přímo úměrně stoupá i množství odpadu; navrhneme tedy, jak se dá kávový odpad co nejefektivnější využít. Na konci této kapitoly s námi Adrián Krišák rozebere důvody mizející ovocnosti z vašeho espressa, a pokud si myslíte, že řeč bude jen o točení mlýnkem, mýlíte se.

Kapitola "Lidé" zkoumá osobnosti tvořící svět kávy. Seznámili jsme se v ní s kanadským baristickým mistrem Cole Torode-em, který nás provedl začátky své kariéry, soutěžením a úvahami o direct trade. Článek Ashley Rodriguezové zkoumá povolání šéfa na volné noze a přináší tipy a triky, které jí pomohly se sbíráním zkušenosti a sebedisciplínou.

V kapitole "Svět" se podíváme na tradice, které dotvářejí zážitek z pití kávy na Balkáně, přeneseme se do Austinu v Texasu a zamyslíme se nad tím, jak se dá z města vytvořit kávová mekka, jakou dnes Austin je. Poděkování patří sponzorovi, firmě EUROSAI, že ve Standart magazínu číslo 16 lze spolu s nimi a jejich filozofii pěti elementů, pomáhat baristům napříč Slovenskem a Českem v práci, výbavě a vzdělávání.  Jako vždy, jsme rádi, že můžeme přinášet tento originální výběr psaného textu spolu s jedinečnými ilustracemi a fotografiemi do vašich domácností a místních kaváren. Přejeme příjemné čtení!

Standart
1518 9771339821000

Reviews (0)