Káva pro zamilované
The Naughty Dog - Valentýnská edice 200g
  • Sleva

The Naughty Dog - Valentýnská edice 200g

333,00 Kč
273,06 Kč Ušetříte 18%
S DPH

Limitovaná valentýnská edice káv, kterou si prostě zamiluje každý! ♥

Chuť: Cukrová vata - Earl grey - Jasmínový květ 

Chcete kávu namlít?
Není skladem
The Naughty Dog

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Země původu: MIX

Odrůda: Geisha, Heirloom

Producent: MIX

Nadmořská výška: MIX

Zpracování: Promyté


Kolumbie GEISHA

Nadmořská výška: 1850 - 2040 m. n. m.

Zpracování: Promyté

Dulce Misterio je jedním z našich nejnovějších dodavatelů, který pochází z úplně jiného prostředí než většina ostatních specializovaných pěstitelů. Se změnou světového řádu, kterou přinesla pandemie, v roce 2020 jeho společnost zkrachovala a on měl najednou k dispozici nejdražší zdroj - čas. Rozhodl se splnit si svůj celoživotní sen: vyrábět nejlepší kolumbijskou výběrovou kávu

V roce 2016 začal hledat farmu, která by splňovala jeho požadavky - zejména ty, které se týkaly vlastností půdy a nadmořské výšky. V roce 2019 koupil farmu nedaleko Neiry (Caldas), která předčila jeho očekávání - odtud název jeho podniku: Dulce Misterio (Sladké tajemství)

Káva se sbírá pouze v optimální zralosti. Na farmě s ním pracuje vyškolená skupina, která mu celoročně pomáhá se sběrem. Káva se třídí ručně, přičemž nedozrálá káva se odkládá stranou, kterou pak zpracovávají odděleně. Káva se poté promyje a naloží se do plastových nádrží, ve který probíhá 48hod fermentace třešní. Během fáze sušení se kontrolují veličiny jako; teplota, která nesmí zůstat nižší než 38 °C a vlhkost, za kterou je zodpovědná osoba, která kávu měří několik hodin denně pomocí elektronického vlhkoměru.


Etiopie Bensa Damo

Nadmořská výška: 1860 - 2160 m. n. m

Zpracování: Promyté

Odrůda:  74110, 74112 & 74158

Stanice Damo úzce spolupracuje s místními zemědělci. V období sběru kávy, které je od prosince do února náročné na pracovní sílu, zaměstnává stanice více než 100 lidí, což přináší komunitě potřebný příjem. Zemědělcům platí o 20 - 30% vyšší ceny, než je průměr, čímž oceňuje hodnotu tvrdé práce. 

Podle tradičních postupů se káva pěstuje ekologicky ve stínu původních stromů. Jakmile se třešně zbaví slupek a fermentuje se 48 - 72 hod. v nádržích. Po promytí se suší 12 - 15 dní na vyvýšených afrických lůžkách. 

Kromě produkce výborné kávy stanice Damo v loňském roce postavila 5 venkovských škol, kde nabízí mladým lidem vzdělání ohledně kávy (zpracování, distribuce sazenic apod.)


The Naughty Dog

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
label
Káva pro zamilované
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)