Rebelbean Brazil Vinhal, 250 g

282,43 Kč
S DPH

Výběrová a čerstvě pražená káva Brazil Vinhal z brněnské pražírny Rebelbean. Chuť: HOLANDSKÉ KAKAO - SKOŘICE - PEKANOVÝ OŘECH

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Rebelbean

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Způsob zpracování
honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Co o kávě říká pražírna Rebelbean?

Holky se sice souředí na import káv z Colombie, ale tak nějak šťastnou náhodou narazily kdysi v rámci WOC na kávy od rodiny Vinhal, slovo dalo slovo a už řešili import jejich káv. Rafael, nejstarší syn, který se stará o obchodní stránku rodinného kávového byznysu se totiž snaží prorazit přímou cestou prodeje a přímého exportu, protože je rád, když zná finálního kupce své kávy.

Neplánovali jsme kupovat další loty z Brazílie, protože jsme už jednu měli do prodeje připravenou, ale tyhle loty byly malé a mega zajímavé! Ano, množné číslo znamená, že máme v záloze ještě jeden! Tento lot č. 85 nás zaujal svou jasně skořicovou aromatikou. Nejdřív jsme si u cuppingu říkali, jestli někdo nemá na rukách čerstvě natřený krém nebo nemá upatlané ruce od našeho skořicového šneka z Vlněny. Ale opravdu je to vlastnost této kávy a procesu, jakým byla zpracovaná.

Tak jak jsem si četl popis zpracování, to v podstatě popisuje intenzivní honey, tak jako kdyby vám v Kostarice řekli, že se jedná o “black honey”. Tedy dlouhá doba fermentace na afrických postelích, konkrétně 90 hodin, a dužina zachovaná na zrnu v maximální míře. U honey metody je totiž rozhodující kolik dužiny na zrnu zachováte, celková doba fermentace než se zrno znovu promyje, jak často se zrno prohrábne a v jak silné vrstvě se suší. Posléze je káva dosušená klasicky na “patiu”.

Farmář: rodina Vinhal

Oblast: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

Odrůda: IBC12

Zpracování: Fermented Honey (90h)

Nadm. výška: 980-2500 m.n.m

Importér: Chicas Industry

Chuť: HOLANDSKÉ KAKAO - SKOŘICE - PEKANOVÝ OŘECH

Rebelbean
978

Parametry

Způsob zpracování
honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)