šťavnatá

GourmetKáva Specialty - Peru T. Sachez 250g

299 Kč
S DPH

Káva s bohatou chutí, plným tělem a jemně sladkými tóny, která potěší ty, kteří preferují méně kyselou povahu. Chuť: Banán - Třešně - Čokoládový dort


Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 6.5.
Počet

GourmetKava

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
nízká
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Nadmořská výška: 1200-2100 m. n. m.
Způsob zpracování: Natural
Region:  Cajamarca
Odrůda: Catuai 
Farma: Huabal
Majitel: Edilberto Torres Sanchez
Balení: 250g
Pražírna: Beansmith's

Co je GourmetKáva Specialty?

Je to skutečná výběrová káva, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali a pro nás ji upražila výběrová pražírna Beansmith's. Definic je mnoho, jedna z konkrétnějších od SCA (Asociace pro výběrovou kávu) uvádí, že jsou to kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100 a nemá přesně zmíněné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).

Co je u výběrových káv jiné než u ostatních?

V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Zpravidla v nich můžete najít spíše ovocnější chutě. Všechny naše kávy jsou primárně určené spíše na domácí přípravy jako je filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce.

Co nás zaujalo na této kávě?

Ponořte se do každodenního rituálu s naší kávou s čokoládovými tóny, pocházející z netradiční země pro výběrovou kávu.  A co je lepšího než si tuto kávu dopřát při nedělním odpoledni u babičky, kde se spojuje teplý dortík s rodinnou pohodou. :-)

Tip na přípravu

Přesné hrubosti mletí nepíšeme, protože každý mlýnek to má jinak, ale můžete zkusit mlet tak, aby vám vyšlo cca, co nám níže. Ale je to opravdu jedna z mnoha různých případ. Je to jen takový odrazový můstek.

drip 18g (60ml bloom), celkem 250ml za 3min

Informace od importéra

Edilberto Torres Sanchez je z druhé generace pěstitelů kávy ze San Antonia v Huabalu. Odrudu catuai a castillo pěstuje na své farmě 1600 m. n. m. Kávu zpracovává převážně naturální metodou již 3-4 roky. Zralé třešně se zde suší 25 až 30 dní na rašelinových lůžkách.

Huabal v provincii Cajamarca v Jaénu je jednou z nejsilnějších oblastí z hlediska členů a kvality. S výškou 1200-2100 m n. m. a producenty převážně nad 1800 m n. m., má obrovský potenciál, i když infrastruktura brání v plném využití. Nejzranitelnější jsou producenti, kteří nejsou sdruženi - tedy ti, kteří nejsou členy družstva, sdružení nebo organizace - a ti představují 75 % producentů v severním Peru. Mnoho producentů v Huabalu obnovovalo své farmy pomocí katimor. Novější vysazování caturry, bourbonu a catuai přináší naději na vyšší výnosy a lepší kvalitu. Huabal se rozkládá na několika pohořích, kde se mohou klimatické podmínky a půda značně lišit: některé oblasti mají vlhké a mokré podmínky a červenou, africkou půdu, jiné jsou suché a horké. To vše přispívá k rozmanitým a lahodným profilům šálků a některým velmi komplexním kávám.

Něco o Peru

V Peru jsou pěstitelé kávy citliví na trhové změny a často jim chybí školení a motivace k produkci vyšší kvality kvůli nedostatku prémiových odměn. Proto jsme se rozhodli změnit způsob nákupu kávy a přímo spolupracovat s pěstiteli v Peru. To nám umožní kontrolovat a zlepšovat kvalitu a zajišťovat finanční transparentnost. Tímto způsobem můžeme platit vyšší ceny za kávu a zajistit spravedlivé odměny pro pěstitele. 


GourmetKava
2502
455 ks

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
nízká
Stupeň pražení
světlé
label
šťavnatá
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)