tvůj vozík je prázdný
Káva
Fiftybeans Indonésie Sesongot 200g
Vychutnejte si tuto ovocnou bombu plnou svěžesti, která vás okouzlí svou šťavnatou chutí.
Chuť: Tropické ovoce - Broskve - Květiny - Kakao
Doporučuje nás 98% zákazníků
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
- Doporučená příprava
- Filtr
- Způsob zpracování
- Suché (natural)
- Kyselost
- vyšší
- Stupeň pražení
- světlé
- Kávovník
- 100% Arabica
Co o této kávě říká Roman Nejedlý, pražič z Fiftybeans?
Aulia Kahfi začínal svou pracovní kariéru jako hledač cenných minerálů, to se ovšem změnilo když zdědil kávovníkovou farmu Rakyat. Výběrové kávě zcela propadl a dnes je z něho zapálený farmář, který zkouší nejnovější metody zpracování třešní.
Lot, který je vybrán je zpracovaný metodou anaerobní fermentace. Třešně jsou po sběru umístěny do plastových sudů, kde fermentují po dobu 24 hodin. Díky vysoké vlhkosti a teplotě, která v Indonésii je, se musí sudy s kávou při fermentaci nacházet v uzavřené místnosti s kontrolovanou teplotou, jinak by mohlo dojít k poškození třešní vytvořením alkoholem.
Po upražení této kávy se používá pražička Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, neboli horký vzduch. Umožňuje velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím se dokáže zachovat vysoká šťavnatost a sladkost.
Pro přípravu kávy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření doporučujeme balíček kávy alespoň 4 hodiny 'vyvětrat', abyste předešli hořkým tónům chuti.
Země: Indonésie
Nadmořká výška: 1300 m.n.m.
Odrůda: Mix
Zpracování: Natural