Lahodné espresso s dokonalou kombinací intenzivníchchutí a bohatého aroma, které vás přenese do světa oslnivých chutí. Chuť: Sušená meruňka - Lískový ořech - Kakao
Nadmořská výška: 1,100 - 1,300 m. n. m. Způsob zpracování: Naturální Poloha: Serra de Mantiqueira Farma: Sitio Sertaozinho Odrůda: Acaia, Arara, Bourbon, Red Catuaí Majitel: Ricardo Luiz Honorio Balení: 250g Pražírna: Beansmith's
Co je GourmetKáva Specialty?
Je to skutečná výběrová káva, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali a pro nás ji upražila výběrová pražírna Beansmith. Definic je mnoho, jedna z konkrétnějších od SCA (Asociace pro výběrovou kávu) uvádí, že jsou to kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100 a nemá přesně zmíněné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).
Co je u výběrových káv jiné než u ostatních?
V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Tato káva je pražená primárně na espresso, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce.
Co nás zaujalo na této kávě?
V našem portfoliu by neměla chybět tradičně čokoládovější káva na espresso, která potěší milovníky espressa, ale hodí se také nejen do automatických kávovarů, ale i třeba moka konvičky.
Tip na přípravu
Přesné hrubosti mletí nepíšeme, protože každý mlýnek to má jinak, ale můžete zkusit mlet tak, aby vám vyšlo cca, co nám níže. Ale je to opravdu jedna z mnoha různých případ. Je to jen takový odrazový můstek.
Doporučená příprava 16g kávy / 35ml vystup za cca 30s
Informace od importéra
Matka Ricarda Luize Honoria začínala s jedním hektarem půdy, který společně s otcem rozšířili na současných 15 hektarů. Jejich nekompromisní práce a vášeň pro kávu je povzbudila k dalšímu rozvoji a produkci výjimečných šarží Natural. Dnes Ricardo pracuje na Sitio Sertaozinho se svým otcem, manželkou a švagrem, pěstují mnoho vysoce kvalitních odrůd jako Red Catuai, Bourbon, Acacai a Arara.
Sklizeň obvykle začíná v červnu a končí kolem října. Mechanickásklizeň a zpracování, které jsou navrženy tak, aby maximalizovaly produktivitu. Dnešní mechanické sklízeče jsou navrženy tak, že jsou citlivější. Tzn. že farmy mohou při každém přejezdu selektivněsklízet pouze zralétřešně. Na nerovných úsecích farem se třešně sbírají ručně. Derricadeira (druh mechanizovaných hrábí) se využívá pomocí vibrace ke sklizni zralých třešní. Díky těmto novějším, selektivnějším technologiím roste počet farem, které se zajímají o kvalitu. Po sklizni se třešně obvykle ukládají v tenkých vrstvách na terasy, kde pod dohledem a slunečnímsvětlem a častém otáčení se suší.