- Dominik Škoda
- 30380 zobrazení
- 0 Komentáře
Pokud máte rádi pořádně silnou kávu malého objemu, je pro Vás moka konvička ideální. Jeden šálek má kolem 50 ml a co do síly, je káva z moky přirovnávána k espressu. Samozřejmě, že nikdy nebude tak silná jako pravé espresso, ale je mu velmi podobná. Ostatně i proto ji Alfonso Bialetti v roce 1933 vynalezl. Chtěl Italům, milovníkům espressa, dopřát, aby si silnou kávu jako z kavárny, mohli připravit i v pohodlí domova. Pokud jste si právě pořídili konvičku k moka, je ideální prostor na to zjistit, jak v ní připravit i výběrovou kávu tak, aby byla jednoduše fantastická.
Doporučená káva | Hrubost mletí | Voda | Návod k přípravě | Vše na přípravu
Hlavní výhodou moka konvičky je velmi nízká cena oproti kávovarům na espresso. Častokrát moka konvička za pár set vytvoří podstatně lepší kávu než kávovar za 1-5 tisíc Kč, případně kapslové kávovary.
CHCETE KOUPIT MOKA KONVICI?
-
Další metody přípravy kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Příprava kávy - Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Příprava yerba maté v kalabase
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Příchutě do kávy
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava caffe latte
- Příprava latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo

HRUBOST MLETÍ: středně jemné mletí
Komentáře (0)