Teploměry
Příprava dokonalé kávy je pořádná alchymie. Abyste kávu nezničili už při jejím prvním spojení s vodou, je dobré zalévat kávu vodou o správné teplotě. Pokud zalijete kávu vodou, která právě dovařila v rychlovarné konvici, kávu akorát tak spálíte a určitě se na ní nepochutnáte. Káva by se měla ideálně zalévat vodou o teplotě cca 90°C plus mínus 5°C - záleží vždy na konkrétní přípravě. Pokud používáte rychlovarnou konvici určitě vyčkejte minimálně 30 vteřin až minutu - záleží i na objemu, za jak dlouho teplota vody klesne. Úplně nejsnadnější ale je pořídit si teploměr, se kterým budete mít vždy jistotu, že zaléváte kávu vodou o správné teplotě. To samé platí pro šlehání mléka do mléčných kávových nápojů. Mléko by nemělo být studené ale ani spálené. Ideální je sledovat jeho teplotu přímo při šlehání.
Nejprodávanější produkty v kategorii
-
1
Teploměr na kávu / čaj (do kuchyně)Digitální teploměr na kávu, čaj a další činnosti při vaření v kuchyni. Rozsah měření: -50C až +300C. Baterie zdarma součástí balení!199,00 Kč
Skladem -
2
Analogový teploměr TimemoreAnalogový nerezový teploměr Timemore pro perfektní kontrolu nad teplotou vody, našlehaného mléka i dalšího použití v kuchyni.279,00 Kč
Skladem