The Miners Ethiopia Samii Chelbesa Danche 250g

350,61 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu od pražírny výběrové kávy The Miners.

Chuť: ČERVENÉ HROZNY - ČERNÝ ČAJ - RŮŽOVÉ VÍNO - POMERANČOVÝ KVĚT - LIMETKA

Chcete kávu namlít?
Není skladem
The Miners

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Chelbesa Danche je novým přírůstkem do naší nabídky. Káva pochází z Etiopie a pyšní se organickou certifikací.

Chelbesa je prvním ze tří míst, které společnost SNAP Coffee vlastní v této oblasti. Společnost byla založena v Addis Abebě již v roce 2008 Negusse D. Weldyesem. Společnost v současnosti provozuje tři promývací a zpracovatelské stanice v okresech Chelelektu, Kochere v oblasti Gedeo a partnerské stanice v okresu Uraga (Guji) a Nensebo (West Arsi). V průměru tak doručuje do každé stanice okolo 550 farmářů. Danche se nachází ve 2100 m.n.m., nedaleko městečka Worka v okresu Gedeb. Chelbesa je zároveň největší pěstitelskou oblastí v okresu Gedeb s celkovou rozlohou 1240 hektarů. Stanice nakupuje třešně od přibližně 313 okolních farmářů, kteří konzistentně produkují kvalitní úrodu díky úrodné půdě a dobrým způsobům hospodaření. Stanice Danche se taktéž může pyšnit organickou certifikací, která ve výsledku zvyšuje výnosy farmářům. Pěstují se zde především kultivary Welisho, Kurume a Etiopské původní odrůdy. Girum Assefa je zodpovědný za řízení a dohled nad stanicí, zajištění dodržování standardů kvality.

Místní farmáři zde nechávají třešně před sklizní správně dozrát, jelikož vědí, že to zvyšuje výsledný obsah cukrů. Rovněž věří, že jejich bůh jim dá vědět, kdy nastane správný čas, a mohou začít sklízet.

Zpracování - Třešně se sbírají ručně a poté rovněž ručně třídí. Jakmile je farmáři dovezou na stanici, vyloupávají se na tradičním diskovém stroji Agaarde, který třešně zbaví slupky a dužiny. Poté putují do třídících kanálů, kde je stroj roztřídí dle hustoty do 1. nebo 2. jakosti.

Fermentace - Třešně se dále nechají fermentovat 72 hodin následované promýváním a dalším tříděním. dle hustoty. Nižší hustota (nižší kvalita) zůstane plavat na hladině a je ponechána stranou, zatímco v kanálech zůstanou pouze hustší a tedy kvalitnější zrna, která se oddělí jako šarže vyšší kvality. Jakmile je třídění a fermentace u konce, třešně se nechají namočené na zhruba 2 hodiny v čisté vodě, aby se zbavili všech zbytků dužiny. Sušení a ruční třídění - Následuje sušení, při němž se zrna rozprostřou do vrstev o výšce 2 cm a suší se po dobu 10 dnů v závislosti na počasí. Poté následuje další ruční třídění po dobu 2-4 hodin k zajištění maximální kvality.

Farma: Danche Station

Nadmořská výška: 2300 m. n. m.

Zpracování: Washed

Odrůda: Wolisho & Dega

Způsob přípravy: Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot, Moka Pot

The Miners
1817

Parametry

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)