Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
heirloom

Beansmiths Etiopie Gedeb 250g

340 Kč
S DPH

Pokud jste milovníci filtrované kávy, tato "Heirloom" káva je přímo pro vás. Každý doušek je jako oslava smyslů.

Chuť: Ibišek - Broskvový ledový čaj - Luční med

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Beansmith's

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica

Země: Etiopie

Farma / washing station: Gedeb

Odrůda: Heirloom

Metoda zpracování: Promyté

Nadmořská výška:  1000 - 1750 m.n.m

Oblast: Yirgacheffe

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 89

Kávová zrna pocházejí z malebného regionu Gedeb. Farmáři zde hospodaří na pozemcích menších než pět hektarů, a jejich farmy jsou tak malé, že je měří spíše počtem stromů než rozlohou. Zdejší pěstování kávy je spojeno s tradičními metodami a ekologickým přístupem. Káva se zde pěstuje ve smíšených "kávových zahradách", kde najdete i další plodiny, a díky malé velikosti pozemků jsou většinou všechny plody ručně sklízeny členy rodiny. Tento osobní přístup a respekt k půdě zajišťují vysokou kvalitu každého zrnka.

Káva se třídí, aby se odstranily poškozené nebo nedozrálé třešně. Poté se odstraňuje slupka za pomoci speciálních přístrojů. Následně se zrno fermentuje přibližně 24 hodin v závislosti na povětrnostních podmínkách. Po ukončení fermentace se zrno důkladně promyje a poté se třídí v mycích kanálech. Každá šarže se rozdělí do dvou tříd podle hustoty. Někdy se káva po roztřídění namáčí v čisté pramenité vodě v nádržích po dobu 12-24 hodin, aby se odstranily všechny stopy zkvašené dužiny.

Poznámky baristů:  Gedeb je třeba mlít hruběji jako jsme zvyklý i u ostatních promytých káv z Etiopie. Nejvíce nám chutnala na V60 při časech kolem dvou minut a čtyřiceti pěti sekund. Hodně nás baví její květinové aroma a lehké sladké tělo kde převažují tóny broskví, ibišku a lučního medu. V dochuti dominují tóny jasmínu. Skvěle se hodí i na přípravu coldbrew.

Beansmith's

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
label
heirloom
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)