• Mix
Beansmiths Costa Rica El Perezoso 250g
Beansmiths Costa Rica El Perezoso 250g

Beansmiths Costa Rica El Perezoso 250g

Vyprodáno
312 Kč
S DPH

Název má podle kostarického lenochoda, který ztělesňuje klid a pomalost, stejně jako pečlivý a metodický proces pěstování kávy. Chuť: Mandarinka, Brusinkový džus, Čokoládová tyčinka

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Země: Costa Rica

Farma / washing station: El Tanque, El Sol del Este, Don Chano

Odrůda: Mixed

Metoda zpracování: Honey

Nadmořská výška: 1300 - 1600 m.n.m.

Oblast: West Valley

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 85

Lot El Perezoso byl vypěstován na třech spřátelených farmách v oblasti West Valley, ta se nachází v samotném nitru Kostariky. Pojďme si farmy lehce představit.

Usedlost “El Tanque” je chloubou sourozenců Johany a Alonsa Porras Cabezasových. Navzdory své profesní kariéře zdědili vášeň svých rodičů pro výrobu kávy. Pečlivě udržují farmu a pěstují odrůdy Caturra a Catuaí, které jejich otec pěstoval a obnovoval po mnoho let. Důkazem jejich úsilí je stálá, každoroční kvalitní úroda.

Statek “El Sol Del Este” patří Gabriele Rojas Calvo. Její vášeň pro produkci vynikající kávy přesahuje rámec zemědělství. Je nadšená do ochutnávání kávy a ráda učí ostatní producenty spojené se společností Coopronaranjo R.L.

Gerardo Enrique Salazar Gonzales je majitelem 3. krásného statku se jménem “Don Chano”. Jeho kávová farma by se dala snadno zaměnit za botanickou zahradu, s přírodními, ekologickými zemědělskými postupy a širokým výběrem produktivních a vysoce kvalitních odrůd kávy.

Všechny tři usedlosti dohromady vyprodukují ročně přibližně 550 faneg, což odpovídá 250 pytlům po 69 kg po zpracování.

Zdejší půda bohatá na živiny, ideální pro pěstování kávy, a farmy se nacházejí v optimální nadmořské výšce. V reakci na choroby a klimatické změny byly v posledních 20 letech vyšlechtěny nové odrůdy, které jsou odolné vůči chorobám a suchu, mají vyšší produktivitu a vynikající kvalitu šálků. Tyto odrůdy vyžadují větší rozestupy mezi rostlinami, rychleji dozrávají a přinášejí vyšší výnosy. Vyžadují také více chemických nebo přírodních hnojiv na základě rozboru půdy. Farmy kladou důraz na pěstování ve stínu, zejména s ohledem na současné klimatické problémy. Všechna používaná hnojiva jsou schválena kostarickým ministerstvem zemědělství a je zde silný trend používání mikroorganismů a přírodních půdních a listových doplňků k udržení dokonalosti půdy.

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER