Kalabasa Tykev Natural

292 Kč
S DPH

Nejlepší způsob, jak si vychutnat čaj Maté, je jistě z tradiční jihoamerické nádoby kalabasy. Popíjením Maté s tímto náčiním nabere váš čajový zážitek zcela jiný rozměr :)

Skladem , doručení u Vás 29.9.
Počet

GourmetKava

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Tradiční nádoba kalabasa se vyrábí vydlabáním tykvové rostliny, u nás známé jako kalabasa nebo indická okurka. Pití přes kalabasu dodává na nevšední atmosféře, ale samozřejmě jsou oblíbené i pro své funkční vlastnosti - snadná výroba, nápoj nepálí ruce, kalabasa neprosakuje, je lehká a nápoj udržuje teplý. 

Klasický tvar a kovový stříbrný lem dělají z tykve univerzální a pěknou nádobu na pití maté. 

Materiál: tykev, kov
Objem: 250 - 400 ml
Výška: 9-12cm
Barva: přírodní

Každá tykev je jedinečná svým přírodním původem, což znamená, že se může lišit od té, která je uvedena na obrázku. Údaje objem a výška nádoby jsou pouze orientační.

Currádo- očistění kalabasy před prvním použitím: pokud jste si pořídili přírodní kalabasu z tykve, před prvním použitím musíte kalabasu připravit, jinak vám může zapáchat, ze stěn se budou odlupovat kousky dužiny a připravený nápoj bude mít různě pachuti. 

  • Kalabasu zasypte do dvou třetin lístky maté.
  • Obsah zalijte 70°C vodou po vrch kalabasy a nechte odstát na 24 hodin.
  • Obsah kalabasy vyhoďte.
  • Vnitřek vyhlaďte oblým předmětem, např. čajovou lžičkou. Místy odstávající kousky dužiny opatrně odrýpněte koncem lžičky. 
  • Kalabasu nechte vyschnout a po té celý proces zopakujte.
  • Celou kalabasu vylijte ohřátým karamelem naředěným vodou, nebo lze použít hustý neředěný karamel, kterým vylijete pouze stěny kalabasy. Po vychladnutí vypláchnete karamel horkou vodou. Místo karamelu můžete zvolit i nahřátý med nebo javorový sirup.
  • Nechte odstát opět 24 hodin a vnitřek vylijte.
  • Nyní je kalabasa připravena k prvnímu použití :)

Návod na přípravu: do kalabasy nasypeme 2 - 3 čajové lžičky lístků Maté. Vodu ohřátou na 80 stupňů lijeme po kovové slámce bombille, což zajistí, že se Maté nespálí. Proces dolívání se opakuje, dokud má maté sílu a dokud chutná. Maté můžeme pít i sladké tak, že na lístky maté v kalabase přidáme cukr.

1610