The Miners Peru Jacinto Jara 250g

320 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu od pražírny výběrové kávy The Miners.

Chuť: VANILKA - MALINY - KARAMBOLA

Chcete kávu namlít?
Není skladem
The Miners

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

O této kávě:

Nová káva Jacinto Jara pochází z farmy El Palto v oblasti Cajamarca v Peru. Tento konkrétní lot pochází z malého 3hektarového pozemku, který vlastní a provozuje producent Jacinto Jara a jeho rodina, kteří žijí a pracují na farmě. El Palto se nachází v nadmořské výšce 1900 m.n.m. a je osázeno odrůdami Catimor a Caturra

V posledních letech je stále jasnější, že změna klimatu a kolísání teplot vytvářejí pro pěstování kávy v této nadmořské výšce mnoho problémů, hlavně sucho. Jedním ze způsobů, jak pomoci zmírnit rizika způsobená změnou klimatu, bylo vysázení vyšších stromů kolem pěstitelských oblastí a také vybudování účinného zavlažování.

Zpracování a sklizeň

Sklizeň obvykle probíhá od června do října. Pokud jde o promyté zpracování, třešně se nejprve omyjí, rozdrtí a poté fermentují přibližně 32 hodin. Poté se znovu omyjí, aby se zbavily veškerého povlaku a následně se suší v solárních stanech po dobu 15 dnů v závislosti na povětrnostních podmínkách. Poté se připraví ke skladování. Jakmile je káva připravena, je odvezena do skladu Falcon v Jaen, kde je posouzena její kvalita. V této fázi je dohodnuta cena v závislosti na daném pohárovém skóre. Nakonec se káva přepraví do suchého mlýna zvaného Café Selva Norte SAC a zkontroluje se kvalita, než se zabalí do pytlů a přesune do přístavu k přepravě.

Region: El Palto

Nadmořská výška: 1900 m. n. m.

Zpracování: Washed

Odrůda: Caturra

Ideální pro: Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot, Moka

The Miners
1811

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica

Recenze (0)