Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Fathers Coffee, Indonesie - Pegasing Anaerobic

414,89 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu Indonesie - Pegasing Anaerobic z ostravské pražírny výběrové kávy Father's Coffee.

Profil: ANANAS - PAPÁJA - RUMOVO-KRÉMOVÁ DOCHUŤ

Chcete kávu namlít?
Není skladem

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Způsob zpracování
Anaerobická macerace (anaerobic)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Promývací stanice a farma patřící panu Hendrovi a jeho rodině je unikátem v oblasti Pegasing, známé konvekčním mokrým zpracováním kávy. Do oblasti se rodina přistěhovala v roce 2006, kdy také koupili půdu a začali pěstovat kávu.

Brzy začali zkoumat starou literaturu a sbírat informace od ostatních farmářů v Indonésii, kteří svou kávu zpracovávali jinou než promytou metodou. Chtěli zdůraznit unikátní chuťové charakteristiky, které káva má a od roku 2010 se proto věnují experimentálnímu zpracování. Investovali do vybavení a kávu dnes zpracovávájí až 10ti různými způsoby. Založili také školku, kde pěstují odrůdu Abyssinia, která se jako první odrůda v Indonésii pěstovala.

Tato káva byla zpracována anaerobní metodou:

Kávové třešně byly vloženy do plastových pytlů, kde fermentovaly bez přístupu vzduchu 48 hodin. Sušení probíhalo na vyvýšených postelích po dobu 20-25 dní v sušícím stanu s kontrolovanou teplotou a s pravidelným otáčením. Poté se káva 2x třídila na tzv. „density table“, který pomáhá odstaranit nezralé třešně a nakonec se ještě 2x ručně přebrala.

Země: Indonésie

Region: Pegasing

Farma: Team Pegasing

Nad. výška: 1300 – 1500 m.n.m.

Odrůda: Mix odrůd

Zpracování: Anaerobická macerace

Použití: Filtrovaná káva

Father's Coffee Roastery
1630

Parametry

Způsob zpracování
Anaerobická macerace (anaerobic)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)