Rebelbean Costa Rica La Candelilla, 250 g
Rebelbean Costa Rica La Candelilla, 250 g

Rebelbean Costa Rica La Candelilla, 250 g

Vyprodáno
302 Kč
S DPH

Výběrová a čerstvě pražená káva z brněnské pražírny Rebelbean.

Chuť: MANDARINKA- ANÝZ - LIPOVÝ KVĚT

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Zakoupením tohoto produktu získáte 15 bodů. Váš košík bude obsahovat celkem 15 bodů, které lze převést na poukaz v hodnotě 15,00 Kč.
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica
 

Rebelbean: Měli jsme to štěstí procestovat Costa Ricu a navštívit tamní kávové plantáže a farmy. Mezi nimi i zpracovatelskou stanici La Candelilla, odkud k nám připluly pytle právě této kávy. Stanici vede rodina Sanchez, která farmaří na 70 hektarech úrodné půdy. Ročně zpracují 100 tun zelených zrn, což je pro představu asi 500 tun surových kávových třešní. A to už je pořádná nálož práce – proto se o farmy a mlýn stará všech sedm sourozenců rodiny Sanchez. 

Costa Rica je vyspělá, bohatě působící země s dobrou infrastrukturou. I z toho důvodu je rozměr rodinné farmy poněkud jiný než například v Guatemale nebo Peru. Oblasti pro pěstování kávy v okolí hlavního města San José jsou pestré a mikroklima mezi nimi dost odlišné. Konkrétně Tarrazú, odkud pochází tato zrnka je oblast s vysokými nadmořskými výškami a strmými zelenými úbočími. Líbilo se nám tu nejvíc ze všech navštívených farem. Zpracovatelská stanice běžela jako perfektně namazaný stroj, který během sklizně fungoval 22 hodin denně. Zbylé dvě hodiny dne byly vyhrazeny pro čištění strojů, takže vlastně nonstop provoz. Však taky není divu, že Sanchezové mají v kanceláři batch brew bunn na 3 litry kávy.

Rodina Sanchez je mimo jiné zapojená do projektu Bean Voyage, který propojuje farmáře z celé země, aby posílili svou pozici na trhu, ale měli také možnost se vzdělávat a zlepšovat. Program se zaměřuje na ekologii, biodiverzitu, zachovávání jedinečných ekosystémů Kostariky, ale i na férové ceny kávy a dlouhodobou spolupráci s importéry.

Kávu z téhle farmy máme v pražírně už poněkolikáté a její kvalita je obdivuhodně stabilní. V chuti vždy vyniká lehčím středním tělem, celkově je vyvážená, delikátní a jemná. Kombinace sladkého ovoce, komplexní acidity a jemné květnaté aromatiky spolu ladí naprosto perfektně!

Farmář: rodina Sanchez

Oblast: San Marcos, Tarrazu

Odrůda: Typica

Zpracování: Honey

Nadmořská výška: 1 400 m.n.m.

Importér: Falcon Specialty Coffees (UK)

Pražení: omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy

Chuťový profil: mandarinka, anýz, lipový květ

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER