Rebelbean, Brazil Vinhal, 250 g
Rebelbean, Brazil Vinhal, 250 g

Rebelbean Brazil Vinhal, 250 g

Vyprodáno
282 Kč
S DPH

Výběrová a čerstvě pražená káva Brazil Vinhal z brněnské pražírny Rebelbean. Chuť: HOLANDSKÉ KAKAO - SKOŘICE - PEKANOVÝ OŘECH

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Zakoupením tohoto produktu získáte 14 bodů. Váš košík bude obsahovat celkem 14 bodů, které lze převést na poukaz v hodnotě 14,00 Kč.
Způsob zpracování
honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica
 

Co o kávě říká pražírna Rebelbean?

Holky se sice souředí na import káv z Colombie, ale tak nějak šťastnou náhodou narazily kdysi v rámci WOC na kávy od rodiny Vinhal, slovo dalo slovo a už řešili import jejich káv. Rafael, nejstarší syn, který se stará o obchodní stránku rodinného kávového byznysu se totiž snaží prorazit přímou cestou prodeje a přímého exportu, protože je rád, když zná finálního kupce své kávy.

Neplánovali jsme kupovat další loty z Brazílie, protože jsme už jednu měli do prodeje připravenou, ale tyhle loty byly malé a mega zajímavé! Ano, množné číslo znamená, že máme v záloze ještě jeden! Tento lot č. 85 nás zaujal svou jasně skořicovou aromatikou. Nejdřív jsme si u cuppingu říkali, jestli někdo nemá na rukách čerstvě natřený krém nebo nemá upatlané ruce od našeho skořicového šneka z Vlněny. Ale opravdu je to vlastnost této kávy a procesu, jakým byla zpracovaná.

Tak jak jsem si četl popis zpracování, to v podstatě popisuje intenzivní honey, tak jako kdyby vám v Kostarice řekli, že se jedná o “black honey”. Tedy dlouhá doba fermentace na afrických postelích, konkrétně 90 hodin, a dužina zachovaná na zrnu v maximální míře. U honey metody je totiž rozhodující kolik dužiny na zrnu zachováte, celková doba fermentace než se zrno znovu promyje, jak často se zrno prohrábne a v jak silné vrstvě se suší. Posléze je káva dosušená klasicky na “patiu”.

Farmář: rodina Vinhal

Oblast: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

Odrůda: IBC12

Zpracování: Fermented Honey (90h)

Nadm. výška: 980-2500 m.n.m

Importér: Chicas Industry

Chuť: HOLANDSKÉ KAKAO - SKOŘICE - PEKANOVÝ OŘECH

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER