• anaerobní suchá s kvasinkami
Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g
Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

Vyprodáno
340 Kč
S DPH

Exotická káva zpracovaná inovativní metodou, která vyniká svým bohatým a neodolatelným chuťovým profilem. Chuť: Švestka - Ibišek - Portské víno

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
Datum pražení
2024-07-04
 

Země: Burundi

Farma: Kibingo Oro

Odrůda: Bourbon

Nadmořská výška: 1700 - 1900 m

Oblast: Kayanza

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 88

Metoda zpracování: Anaerobní suchá s kvasinkami

Doporučená příprava: Filtr 

Kibingo spolupracuje s 3 515 zaregistrovanými pěstiteli kávy, kteří se nacházejí na 18 kopcích v regionu. Ti všichni jsou členy pracovní stanice Greenco a jsou rozděleni do skupin po 30 osobách, přičemž každá skupina má svého vedoucího farmy. Tito vedoucí farmy plní roli mluvčího, který usnadňuje komunikaci a organizaci s promývací stanicí.

Kibingo je vybaveno 10 fermentačními nádržemi, 2 namáčecími nádržemi a sušícím polem se 165 sušícími stoly a 4 předsušícími stoly. Zpracovávat může až 750 000 kg třešní denně. Na stanici mohou zemědělci získávat organické hnojivo z kompostované kávové dužiny. Na podporu obnovy farem mohou pěstitelé v prací stanici získat levné a dotované sazenice kávy. Každá stanice má k tomuto účelu vlastní školku a zároveň se podílí na řadě osvětových a podpůrných projektů pro zemědělce, včetně projektu chovu hospodářských zvířat a řady projektů Farmer Hub zaměřených na posílení družstev a zlepšení výnosů.

Během sezóny sklizně se veškerá káva sbírá ručně. Většina rodin má pouze 200 až 250 stromů a sklizeň provádí téměř výhradně její členové. Třešně se fermentují s kvasinkami Cima od francouzské společnosti Lalcafe po dobu 36 hodin. Poté jsou přeneseny na sušící stoly, kde se suší 2 až 3 týdny. Během sušení jsou třešně pravidelně tříděny a prosévány. Proces sušení probíhá od východu do západu slunce, s možností přikrytí plachtou za nepříznivého počasí. Vlhkost je pečlivě monitorována a třešně s vadami jsou odstraněny. Po vysušení je káva zabalena a uložena do skladu. Každá šarže je posuzována týmem odborníků společnosti Greenco, kteří sledují stanici, datum a kvalitu. Celý proces je pečlivě dokumentován pro zachování sledovatelnosti.

EAN: 8594206183466

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER