Kafe Francin Guatemala Canaque 250g
Kafe Francin Guatemala Canaque 250g

Kafe Francin Guatemala Canaque 250g

Vyprodáno
320 Kč
S DPH

Světle pražená káva, která vás svou bohatou a hřejivou chutí zahalí do příjemného pocitu.

Chuť: Rum- Nugát- Kakao- Sirup

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
všechny přípravy
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
vyšší
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Tato skvělá káva přírodního zpracování rychle získala své oddané příznivce a doslova mizela z pultů ještě rychleji!

Proto jsme již v březnu oslovili našeho přítele Jeremyho z Touton Specialty Coffee a zeptali jsme se ho, zda bude káva Canaque znovu k dispozici. Jeho odpověď byla kladná a jakmile měl Jeremy k dispozici vzorky, poslal nám je na ochutnání. Provedli jsme důkladný test - pražili jsme 50 g zelených zrn na pražičce Ikawa, počkali několik dní, než se chutě ustálily (kdo by to vydržel? :)), ochutnali (cupping), posoudili sami a později se s kolegy ponořili do diskuze o kávě, výměny názorů a postřehů.

Výsledek?

Káva byla velmi podobná té, kterou jsme měli v nabídce dosud, takže nebylo co řešit. Rozhodli jsme se ji znovu nabídnout.

Po roce ji znovu nakupujeme v dostatečném množství, takže se můžete opět těšit na kávu s rumovým a nugátovým aroma a jemnou, sladkou chutí.

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo. 

Oblast: Guatemala

Odrůda: Caturra

Zpracování: Suché (Natural)

Metoda přípravyV60, Frenchpress, Chemex, Chytráček, Vacuum Pot, Batch

Nadmořská výška: 1.800 m. n. m.

EAN: 655729693219

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER