• -18%
  • -18%
  • Káva pro zamilované
The Naughty Dog - Valentýnská edice 200g
The Naughty Dog - Valentýnská edice 200g

The Naughty Dog - Valentýnská edice 200g

Vyprodáno
273 Kč 333,00 Kč -18%
S DPH

Limitovaná valentýnská edice káv, kterou si prostě zamiluje každý! ♥

Chuť: Cukrová vata - Earl grey - Jasmínový květ 

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Země původu: MIX

Odrůda: Geisha, Heirloom

Producent: MIX

Nadmořská výška: MIX

Zpracování: Promyté


Kolumbie GEISHA

Nadmořská výška: 1850 - 2040 m. n. m.

Zpracování: Promyté

Dulce Misterio je jedním z našich nejnovějších dodavatelů, který pochází z úplně jiného prostředí než většina ostatních specializovaných pěstitelů. Se změnou světového řádu, kterou přinesla pandemie, v roce 2020 jeho společnost zkrachovala a on měl najednou k dispozici nejdražší zdroj - čas. Rozhodl se splnit si svůj celoživotní sen: vyrábět nejlepší kolumbijskou výběrovou kávu

V roce 2016 začal hledat farmu, která by splňovala jeho požadavky - zejména ty, které se týkaly vlastností půdy a nadmořské výšky. V roce 2019 koupil farmu nedaleko Neiry (Caldas), která předčila jeho očekávání - odtud název jeho podniku: Dulce Misterio (Sladké tajemství)

Káva se sbírá pouze v optimální zralosti. Na farmě s ním pracuje vyškolená skupina, která mu celoročně pomáhá se sběrem. Káva se třídí ručně, přičemž nedozrálá káva se odkládá stranou, kterou pak zpracovávají odděleně. Káva se poté promyje a naloží se do plastových nádrží, ve který probíhá 48hod fermentace třešní. Během fáze sušení se kontrolují veličiny jako; teplota, která nesmí zůstat nižší než 38 °C a vlhkost, za kterou je zodpovědná osoba, která kávu měří několik hodin denně pomocí elektronického vlhkoměru.


Etiopie Bensa Damo

Nadmořská výška: 1860 - 2160 m. n. m

Zpracování: Promyté

Odrůda:  74110, 74112 & 74158

Stanice Damo úzce spolupracuje s místními zemědělci. V období sběru kávy, které je od prosince do února náročné na pracovní sílu, zaměstnává stanice více než 100 lidí, což přináší komunitě potřebný příjem. Zemědělcům platí o 20 - 30% vyšší ceny, než je průměr, čímž oceňuje hodnotu tvrdé práce. 

Podle tradičních postupů se káva pěstuje ekologicky ve stínu původních stromů. Jakmile se třešně zbaví slupek a fermentuje se 48 - 72 hod. v nádržích. Po promytí se suší 12 - 15 dní na vyvýšených afrických lůžkách. 

Kromě produkce výborné kávy stanice Damo v loňském roce postavila 5 venkovských škol, kde nabízí mladým lidem vzdělání ohledně kávy (zpracování, distribuce sazenic apod.)


Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER