The Naughty Dog Unicorn 11  200g
The Naughty Dog Unicorn 11  200g

The Naughty Dog Unicorn 11 200g

Vyprodáno
369 Kč
S DPH

Unicorn Blend #11 je svěží a hravá káva s chutí citrusů, černého čaje a sladkostí gumových medvídků. Jemné květinové aroma a lehké tělo završují šťavnatý a čistý šálek.

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.

Příslušenství

detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Způsob zpracování
Anaerobní
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Mix káva: MIX Etiopie a Kolumbie

Zpracování: MIX

OdrůdaGesha, Heirloom

Nadmořská výška: MIX

Doporučená příprava: Filtr

Kolumbie – Wilder Lazo / Gesha

Wilder Lazo se ke kávě dostal v roce 2017, když přijel pomoci otci na rodinnou farmu El Diviso v horské oblasti San Adolfo, Huila. Díky znalostem genetiky a velkému zápalu pro učení rychle rozjel ambiciózní projekt – dnes na farmě pěstuje více než 12 odrůd výběrové kávy, pečlivě vybraných z různých koutů světa. Káva tu roste v čistém horském prostředí, v bohaté půdě a pod dohledem inovativních postupů. Jedním z nich je anaerobní fermentace s listy citronové trávy, která dodává kávě výrazný citrusový a květinový charakter. Výsledný šálek je svěží, lehce kyselkavý a krásně sladký – opravdový zážitek pro fanoušky výběrové kávy.

Kolumbie – Aristobulo Rayo / Gesha

Region Tolima patří mezi nejvýznamnější kávové oblasti Kolumbie – vyznačuje se úrodnou vulkanickou půdou, vysokou nadmořskou výškou a silnou farmářskou tradicí. Káva zde roste v podmínkách ideálních pro vznik komplexních a elegantních chutí. Za touto konkrétní geshou stojí Aristobulo Rayo, farmář, který si zakládá na precizním zpracování a inovacích. Jeho promytá káva odráží jak výjimečnou kvalitu zrnek, tak i silný vztah mezi farmářem a zpracovatelskou stanicí. Zrna se zpracovávají klasickou washed metodou – po odslupkování fermentují 24 hodin v betonových nádržích, poté jsou důkladně promyta a sušena 3–6 týdnů na vyvýšených afrických postelích. Tento proces zdůrazňuje čistotu chuti, jemné čajové tóny a subtilní tělo, typické pro špičkovou geshu z vysokých nadmořských výšek.

Etiopie – Suke Quto

Za kávou Suke Quto stojí Tesfaye Bekele, vizionář a zakladatel stejnojmenné mycí stanice v etiopském regionu Guji. Místo, které bylo dříve známé spíš chovem dobytka, proměnil v kávovou oblast světového jména. Spolupracuje s více než 170 farmáři a z jejich třešní vytváří jedinečné šarže výběrové kávy. Stanice leží ve výšce až 2100 m n. m., což přispívá ke komplexní, svěží a ovocné chuti kávy. Zpracování probíhá promytou metodou, která zajišťuje maximální čistotu a jasnost chutí. Po fermentaci a důkladném promytí káva schne na vyvýšených afrických postelích. Výsledkem je elegantní profil s jemnými ovocnými a citrusovými tóny, typickými pro špičkové etiopské kávy.

EAN: 3082

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER