• bezkofeinová
The Naughty Dog Kolumbie Huila DECAF 200g
The Naughty Dog Kolumbie Huila DECAF 200g

The Naughty Dog Kolumbie Huila DECAF 200g

Vyprodáno
279 Kč
S DPH

Perfektní volba s příjemnou kyselostí pro ty, kteří si chtějí vychutnat šálek kávy kdykoliv během dne bez rušivých účinků kofeinu.

Chuť: Citrusy - Karamel - Marcipán

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
všechny přípravy
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica
 

Nadmořská výška: 1.400 – 2.000 m n. m.

Země původu: Kolumbie

Region: Huila

Odrůda: Caturra, San Ramon

Zpracování: promyté (washed)

Sklizeň: srpen 2023

Huila, nacházející se na jihozápadě Kolumbie, spojuje Centrální a Východní Andy. Její terén je rozmanitý, od údolí řeky Magdaleny až po horské vrcholy. Káva z Huily je jedinečná díky svému původu, klimatu a cyklům sklizně. Lidé, kteří se starají o tyto kávové plantáže, hrají klíčovou roli v dosažení vynikající kvality. Ačkoli Huila tvoří pouze 20 % celkové kávové produkce v Kolumbii, 80 % producentů provozuje farmy menší než tři hektary. To je důkazem, že i malé farmy mohou přinášet vynikající kávu.

Kolumbie je nejvíce známá svými promytými kávami. Ačkoli se postupy mohou mírně mezi farmami lišit, obvykle týž den kdy se káva sklízí se také zbavuje slupky. Poté je vystavena otevřené fermentaci ve speciálních nádržích po dobu 12-36 hodin. Káva je poté promytá a teprve poté je sušena. Sušení může probíhat na betonových plochách, vyvýšených postelích. 

Ethylacetát, který se přirozeně vyskytuje (například v banánech) a také jako vedlejší produkt fermentovaných cukrů se používá jako rozpouštědlo k navázání na kofein a jeho odstranění ze zelené kávy. Samotný proces odstranění kofeinu spočívá v namočení kávových zrn do vody, do které se přimíchá ethylacetát. Ten na sebe postupně váže kofein až na požadovanou hladinu. Jedná se tak o velice šetrnou metodu odstranění kofeinu. 

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER