• ovocná infúze jahodami
Fiftybeans Kolumbie Sebastian Ramiréz, 200g
Fiftybeans Kolumbie Sebastian Ramiréz, 200g

Fiftybeans Kolumbie Sebastian Ramiréz 200g

Vyprodáno
459 Kč
S DPH

Tahle jahodová bomba zmate vaše smysly.

Chuť: JAHODY - OVOCNÉ BONBÓNKY - BRUSINKY- MALINY

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica
Datum pražení
2024-07-02
 

Co o této kávě říká Roman Nejedlý, pražič z Fiftybeans?

Rozhodně nepatřím mezi milovníky konzervativních „kávových chutí“. V nabídce Fiftybeans proto vždy najdete poněkud odlišnou nabídku kafí, než je běžné. Tento lot odrůdy Castillo zpracovaný metodou karbonické macerace s pomocí ovocné infuze je to nejdivočejší, co jsem kdy pražil. Vlastně už to skoro ani není kafe. Nebo je? Sebastian na své farmě El Placer převádí ty nejnovější poznatky ze světa výběrové kávy do praxe. Ovocná infuze, jak se fermentaci kávovníkových třešní společně s ovocem říká, byla donedávna celkem tabu. Rozhodně na tuhle metodu zpracování najdete hodně názorů, které ji zavrhují. Já vám mohu říct pouze tohle: Je to asi nejlepší kafe, které jsem kdy pil!

Nebudu vám tu psát, že díky fermentaci společně s jahodami a brusinkami tohle kafe chutná jako jahody, ovocné bonbónky nebo že nápadně připomíná legendární Tubble gum. Že je šťavnaté, sladké, má fantastickou dochuť... Stejně mi nebudete věřit. TOHLE KAFE MUSÍTE OCHUTNAT!

Wonderbeans - Wonder, neboli zázrak. To vystihuje chutě a aromata těchto káv. Cílem tohoto projektu je najít nejlepší kávy z celého světa a nabídnout je vám, našim fantastickým zákazníkům. Káva se stala nedílnou součástí gastronomie a já jí tímto projektem vzdávám hold.

Pro upražení této kávy používám pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje mi to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím dokáži zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost. Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechejte balíček alespoň 4 hodiny „vyvětrat“, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti. 

Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.

Země: Kolumbie

Nadmořká výška: 1750 m.n.m.

Odrůda: Caturra

Zpracování: honey

Chuťový profil: JAHODY - OVOCNÉ BONBÓNKY -  SLADKÁ - ŠŤAVNATÁ

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER