MY STÍHÁME ✅ Objednávejte do 22. 12., více informací o Vánočním provozu zde. Prodejna otevřena do 19:00.

The Miners Kostarika Jorge Calvo y Teresita Robles 250g

290 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu od pražírny výběrové kávy The Miners.

Chuť: LESNÍ MED - ŽLUTÁ JABLKA - MANDLE - KRÉMOVÉ TĚLO - JABLEČNÝ MOŠT

Chcete kávu namlít?
Není skladem
The Miners

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Co o této kávě říká pražírna The Miners?

Značka Cafe Benigno se poprvé objevila na trhu již v roce 2017 s cílem nabízet výběrovou kávu. Srdcem celého projektu je Teresita Robles Navarro, jenž s touto myšlenkou poprvé přišla. Za své rozsáhlé znalosti v oblasti pěstování kávy Teresita vděčí převážně svému otci Benignu Robles Fallas, jenž ji poté inspiroval k pojmenování zpracovatelské stanice po něm. Benigno byl tvrdě pracující člověk a velký milovník přírody. Hlavní vizí rodiny Robles je poskytování skvělých a jedinečných káv, které jsou plně dohledatelné ke konkrétnímu farmáři. Jejich zákazníci tak mají jedinečnou možnost získat kávu, která bere ohled na životní prostředí a férové jednání ke všem, kteří se podíleli na celém procesu. Teresita je zodpovědná za veškerou produkci, logistiku a zpracování káv. Rodina se rovněž snaží každoročně inovovat, aby dosáhla ještě lepších výsledků na mezinárodním trhu.

O kávě

Finca La Casa se nachází v výšce okolo 1500-1600 m.n.m. La Casa v současné době pěstuje převážně odrůdy Caturra a Catuaí. Na farmě se během roku nepoužívají žádné chemické hnojiva za účelem zkvalitnění půdy a postupném zvyšování kvality a kvantity. Farma je obklopena celou řadou stromů jako banánovníky, plantany, castor, güitite, avokádovníky, jocote a poró, které kávovníkům poskytují dostatek stínu. Část fincy La Casa se v současné době již třetím rokem renovuje. Hlavním důvodem je výsadba nových kávových odrůd jako například F1 Millenium, Obatá, Catigua, MG2 a Geisha jenž by v budoucnu měly nahradit stávající Caturru a Catuaí, které se postupně dostávají na konec své produkční životnosti.

Zpracování a sušení

Jakmile se třešně ručně sklidí, nechají se odležet ve vnitřním tanku následujících 24 hodin a poté se putují na vyloupání. Z třešní se odstraňuje pouze vrchní slupka, tak aby duřina zůstala netknutá. Vyloupané třešně poté pokračují do dalšího tanku, kde následujících 36 hodin fermentují za neustálé kontroly teploty. Následné sušení probíhá kolem 22 dnů, v závislosti na počasí, na afrických postelích na přímém slunci. Přes noc se přikrývají průhlednou, nepromokavou plachtou, která zabraňuje přístupu vody a vlhkosti, které by mohly kompromitovat kvalitu kávy.

Farma: Finca la Casa, Café Benigno

Nadmořská výška: 1514 m. n. m.

Zpracování: Honey

Odrůda: Catuai - Caturra

Způsob přípravy: Espresso, Moka konvička, ale stojí za to vyzkoušet i na filtr:)

Chuť: Lesní med, žluté jablka, mandle, krémové tělo, jablečný mošt

The Miners
1803 1803

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica

Specifické reference

ean13
1803