Kavárna Pražírna Kenya Kirura AB 250g
Ochutnejte skvělou kávu z vinohradské pražírny Kavárna Pražírna. Chuť: EARL GREY - POMERANČ - ČERNÝ RYBÍZ - HNĚDÝ CUKR.
Farma Kirura je součástí větší skupiny Komothai, která sdružuje více zpracovatelů kávy v oblasti Kiambu. Samotná farma Kirura zpracovává zrna od 1047 členů a farmářů a za správný chod zpracovatelského závodu je zodpovědný Samuel Murigu.
Oblast Kiambu se nachází na okraji hlavního města Nairobi. Leží na vulkanickém podloží a díky vysoké nadmořské výšce, dostatku srážek a teplému klimatu je ideální pro pěstování kvalitních kávovníků. V této oblasti je také významná produkce čaje a mléčných výrobků. Farmáři využívají chov dobytka a získávají přírodní fertilizér - kravský hnůj.
Kávové třešně na farmě Kirura jsou sbírány ručně a poté zpracovány ve zpracovatelském závodě. Zde jsou opětovně vybírány pouze zralé plody. Následně jsou odstraněny slupky a fermentují se bez použití vody po dobu 16-24 hodin. Kávová zrna jsou pak promývána ve vodě, zbavena dužiny a rozložena v pergamenu na afrických postelích. Aby se dosáhlo rovnoměrného schnutí, zrna jsou v horkých dnech přikryta plachtou a pravidelně otáčena. Celý proces schnutí trvá 14-20 dní.
Farma/washing station: Kirura Coffee factory
Region: Kiambu, Aberdares Ranges, Nairobi
Doporučená příprava: Filtr
Odrůda: SL28, SL34, Ruiru11
Metoda zpracování: Washed
Nadmořská výška: 1800 m.n.m.
Mohlo by vás zajímat
LB PLACEHOLDER