Fathers Coffee Peru Roger Chilcon washed 300g

390 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu z ostravské pražírny výběrové kávy Father's Coffee.

Chuť: MANGO LASSI - SUŠENÍ FÍKY - KVĚTINOVÉ AROMA - JABLEČNÁ ACIDITA

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 23.05.
Počet

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Co o této kávě říká pražířna Fathers?

Peru je vycházející hvězdou světa výběrové kávy. Stává se pravidelnou součástí nabídky pražíren výběrové kávy po celém světě. I v naší nabídce nesmí chybět! Káva z Peru má skvělé chuťové vlastnosti a rok od roku stoupající kvalitu zrn. A neméně podstatným důvodem, proč rozšiřujeme naši nabídku kávy z této jihoamerické země, je její smysluplné partnerství s Falcon coffee v oblasti El Diamante.

Lot #5 farmáře Rogera Chilcóna je naší druhou letošní kávou z Peru. Můžete se těšit na šálek plný tropického ovoce a sirupové sladkosti.

Producent - Všechny tři hektary půdy, které Roger vlastní a na kterých pěstuje odrůdy žlutý Catuaí a Caturra, leží v nadmořské výšce více jak 1900 metrů v okolí vesnice San Jose de Lourdes. Roger má na starosti také pěstování, sběr a zpracování kávy svých příbuzných, kteří žijí v blízkém okolí. Vesnice San Jose de Lourdes leží v regionu El Diamante, který je nejbližší oblastí pěstování kávy města Jaen. Tento region je jedním z mála v oblasti, který má zachované a nevykácené lesy. Díky tomu se zde vyskytuje početná fauna a flora potřebná ke správné biodiverzite a půdní stabilitě při pěstování kávy. V lesích jsou také ukryty prameny, které jsou zdrojem pitné vody pro samotné město Jaén.

Zpracování - Po ručním sběru jsou třešně ponechány přes noc v uzavřených plastových pytlích, aby nafermentovaly. Šťávy, které se při tomto procesu uvolní se vsakují do zrn a pomáhají tak rozvinout ovocný profil Rogerových káv. Aby byla chuť kávy ještě ovocnější, tak po vyloupání jsou zrna fermentována v tancích dalších 24-36 hodin. Tento proces rozvine v kávě výrazné tóny tropického ovoce a citrusovou aciditu. Všechna káva se následně suší ve větraných sklenících na afrických postelích. 

Odrůda - Caturra je trpasličím přírodním hybridem odrůdy Bourbon. První zmínky a nalezené rostliny jsou někdy z poloviny 50. let 20. století z Brazílie. Farmáři si ji rychle oblíbili právě kvůli jejímu malému vzrůstu, protože tak dokázali vysadit větší množství rostlin na menším prostoru a tím zvýšit výnosnost farem. Caturra má skvělé chuťové vlastnosti, bohužel je hodně náchylná na choroby. Žlutý Catuaí je hybridem dvou odrůd – Caturra a Mundo novo. Nízký vzrůst v kombinací s vysokou výnosností je důvodem, proč je tak oblíbený mezi farmáři. Původně se vyskytoval v Brazílii, odkud se v sedmdesátých letech rozšířil po celé latinské Americe.

Země: Peru

Region: El Diamante

Zpracovatelský závod: Falcon coffees Peru Warehouse

Nadmořká výška: 1900 m.n.m.

Odrůda: Žlutý Catuaí, Caturra

Zpracování: promyté

Chuťový profil: Mango Lassi, Sušené fíky, květinové aroma, jablečná acidita

Father's Coffee Roastery
1636
985 ks

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica

Recenze (0)