• anaerobní fermentace
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g

GourmetKáva Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g

Skladem
299 Kč
S DPH

Kombinace naturálně zpracované kávy a anaerobní fermentace. Příjemná plná chuť bez přehnané fermentace pro každodenní pití. Chutě:
Ostružina - Žlutý meloun - Mléčná čokoláda

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks, doručení u Vás 6.11.2025
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.

detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Kyselost
vyšší
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Nadmořská výška: více jak 1 100 m. n. m

Region: Apaneca - Ilamatepec Moutain Range

Způsob zpracování: Anaerobní natural

Odrůda: Bourbon, Catucai, Sarchimor

Farma: Finca Vista Hermosa

Majitel: José Enrique Gutierrez

Cupping skóre: 85+

Pražírna: Beansmith

Importér: Sucafina

SHG EP

SHG (Strictly High Grown) značí nejvyšší kvalitu pěstovanou v nadmořské výšce kolem 1200 m.n.m., kde plody dozrávají pomaleji a chuť kávy je plnější.

EP (European Preparation) specifikuje, že zrna jsou všechna ručně tříděna, aby se odstranila jakákoli vadná zrna a cizí materiál.

Co je GourmetKáva Specialty?

Jde o výběrovou kávu, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali, a pražírna Beansmith ji pro nás upražila. Definic je mnoho, SCA (Asociace pro výběrovou kávu) konkrétně uvádí, že se jedná o kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100, a neobsahuje výrazné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete vždy 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).

Co je u výberových káv jiné než u ostatních?

V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Zpravidla v nich můžete najít spíše ovocnější chutě. Všechny naše kávy jsou primárně určené spíše na domácí přípravy jako je filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce.

Co nás zaujalo na této kávě?

Specialitka, chtěli jsme mít kávu s anaerobní fermentací v našem portfoliu. Co je v krátkosti to anaerobní fermentace? Anaerobní fermentace probíhá tak, že se kávové třešně umístí do prostředí s omezeným přístupem kyslíku a tam fermentují. Tento proces zvýrazní mnoho chutí v kávě. Takže výsledné chutě mohou být celkem divočina. Každopádně stojí za to tuto specialitu vyzkoušet.

Informace od farmáře

José Gutiérrez je z třetí generací pěstitelů kávy. Poté co jeho rodina v 80. letech minulého století s pěstováním skočila, se José v roce 2005 inspiroval rostoucím zájmem o speciální kávu a vyšší kvalitu a k oboru se s nadšením vrátil.

Káva na farmě Finca Vista Hermosa roste ve stínu poskytovaném domácími druhy stromů, které slouží jako domovy pro zdejší faunu. Šestiměsíční období sucha pomáhá stromům koncentrovat cukry v kávových třešních,

José je zastáncem životního prostředí, proto používá udržitelné zemědělské postupy. Farma využívá holistický ekologický systém, který kombinuje znalosti mikrobiologie s výživou rostlin. Ve svých postupech kombinuje vědecké poznatky s odvěkou zemědělskou moudrostí, aby svou kávu chránil a ošetřoval před chorobami a škůdci.

Třešně se sbírají ručně. Po sklizni se uloží do uzavíratelných nádob a nechají se anaerobně zkvasit. Poté se třešně vyloží na terase a nechají se 14 až 20 dní sušit. Prvních několik dní se suší 20-30 minut. Během procesu sušení se třešně prohrabují, aby sušení bylo rovnoměrné. Usušené třešně poté odpočívají a jsou převezeny do sušárny Beneficio El Carmen v Conception de Ataco v Ahuachapapnu. Káva pak před vývozem odpočívá 60-150 dní.

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER