• osvěžující
Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g
Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g
Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g
Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g
Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g
Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g

Father's Coffee Rwanda Gitwe 300g

Vyprodáno
448 Kč
S DPH

Datum pražení: 2024-08-19 Jemná čajová káva, která svými osvěžujícími tóny zpříjemní den.

Chuť: Čaj oolong - Zelené jablko - Bezová limonáda

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
Datum pražení
2024-08-19
 

Země: Rwanda

Oblast: Karambi, Západní provincie

Nadmořská výška: 1760 m.n.m.

Odrůda:  Red Bourbon

Zpracování: Honey

Doporučená příprava: Filtr

Producent:
Zpracovatelská stanice zaměstnává 6 lidí na plný úvazek a 50 sezónních pracovníků - 90% z nich jsou ženy. Stanice zpracovává pouze výběrovou kávu a farmáři prošli školícím programem společnosti RTC. Farmy mají od 150 kávovníků až po 600. Mnoho farmářů je staršího věku, proto RTC pomáhá se svými 15 výkupními místy, která jsou farmářům dostupnější.

Zpracování:
Metoda honey kombinuje suché a promyté zpracování. Během zpracování zralých třešní se odstraní vnější slupka. Část dužiny zůstává na zrnkách i během sušení. Tento lepkavý povlak připomíná med, odtud název medová metoda. Zrna jsou sušena na sušících postelích nebo na patiích - během tohoto procesu mohou absorbovat některé cukry a chutě dužiny. Výsledkem je sirupové tělo, komplexní chuť, sladká s často ovocnými a květinovými tóny.

Odrůda:
Red Bourbon je jedna z nejznámějších a nejoblíbenějších odrůd, která se vyznačuje kvalitou a chutí. Pochází z ostrova Bourbon (Réunion) a v 19. století byla přenesena dál do světa. Kávové plody mají typicky intenzivní červenou barvu, což je důvod proč je označována ,,red''. Dalším charakteristickým rysem je jemná a vyvážená chuť s tóny čokolády, ovocnými a karamelovou dochutí.

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER