• poslední kusy
Father's Coffee Kolumbie Inzá Washed 300g
Father's Coffee Kolumbie Inzá Washed 300g
Father's Coffee Kolumbie Inzá Washed 300g
Father's Coffee Kolumbie Inzá Washed 300g

Father's Coffee Kolumbie Inzá Washed 300g

Vyprodáno
400 Kč
S DPH

Káva která je jemná, příjemně sladká a hodí se do do zimního počasí.

Chuť: Pomeranč - Lipový květ - Sušené fíky - Badyán

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
Datum pražení
2024-04-25
 

Země: Kolumbie

Region: Inzá, Cauca

Zpracovatelský závod: Regional Inzá

Nadmořská výška: 1800 – 2100 m.n.m.

Odrůda: Tabi, Pink Bourbon, Caturra a Colombia

Zpracování: Promyté (washed)

TATO KÁVA JE PRO FATHERS SPECIÁLNÍ. ZA KAŽDOU PRODANOU KÁVU DARUJÍ 2 DOLARY ZPĚT (JEDEN OD ZÁKAZNÍKU A JEDEN OD NICH) NA VYBUDOVÁNÍ SOLÁRNÍCH SKLENÍKŮ NA SUŠENÍ KÁVY.

Historie Inzá sahá až do roku 1577, kdy 11. července Sancho García de Espino založil sdružení ASORCAFE. Cílem bylo pomoci lokálním farmářům a producentům, aby mohli pěstovat a prodávat výběrovou kávu. Poskytli jim vzdělání, a rozvoj pro zlepšení ekonomických a sociálním podmínek Sdružení má v současné době 290 členů.

Zpracování:

Producenti z Inzá pracují na pozemcích o rozloze 1,8 ha až 2 ha a pěstují kávu až do nadmořské výšky 2100 m. Káva se tradičně zpracovává promytou metodou. Kávové třešně se po sklizni zbaví slupek a fermentují se po dobu 20-40 hodin, v závislosti na prostředí. Káva se poté promyje a odstraní se z ní nezralá zrna. Následně se suší v paraboliských sušičkách 8-15 dní dle počasí.

Odrůda:

Káva má obvykle vysokou kyselost s chutí třtinového cukru, pocházející ze sopečných půd sopky Puracé. Microlot Tierradentro se snaží představit to nejlepší z této oblasti. Káva má sladší a květinový charakter, což je důsledkem pozdější sklizně. 

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER