Father's Coffee Etiopie Lalesa 300g
Father's Coffee Etiopie Lalesa 300g
Father's Coffee Etiopie Lalesa 300g
Father's Coffee Etiopie Lalesa 300g

Father's Coffee Etiopie Lalesa 300g

Vyprodáno
448 Kč
S DPH

Etiopská káva Lalesa vyniká sladkou plností a jemnou aciditou díky pečlivému suchému zpracování, které zachovává její bohatý charakter.

Chuť: Borůvky - Citrón - Cheesecake

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
Datum pražení
2024-11-19
 

Země: Etiopie

Oblast: Lalesa, Gebed

Stanice: Lalesa Site

Nadmořská výška: 2150 – 2200 m n.m.

Odrůda: Heirloom

Zpracování: Naturální (natural)

Etiopská produkce kávy se dělí do tří sezón: Bega (říjen-leden) je klíčová pro sklizeň, Belg (únor-květen) přináší deště potřebné pro kvetení, a Krempt (červen-září) zahrnuje bouřky, které podporují zrání. Ephtah Specialty Coffee se zaměřuje na udržitelnost a podporu žen v kávovém průmyslu, jejich farma Lalesa zaměstnává až 250 lidí a má největší sušící stanici v regionu.

Kávové třešně procházejí procesem floatace, kdy se ponoří do vody a nezralé plody vyplavou na hladinu. Kvalitní třešně jsou sušeny na postelích 12–15 dnů, přičemž místní ženy ručně vybírají zelená zrna. Po usušení je káva přepravována do Addis Abeby a následně do Džibuti k exportu. Ephtah také podporuje sociální projekty, jako je denní centrum pro děti farmářů a program Ama Commitment, který pomáhá ženám v kávovém průmyslu.

V oblasti se pěstují původní etiopské odrůdy kávy „Heirloom“ ve stínu stromů, zejména falešného banánovníku Ensete. Tyto odrůdy jsou ceněny pro svou komplexní chuť a přizpůsobivost místním podmínkám. Kávovníky rostou ve výšce 2150-2200 m n. m., což přispívá k jejich jedinečnému profilu. Kromě kávy farmáři také pěstují Ensete, které se využívá k výrobě místního pokrmu Kocho.

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER