Father's Coffee Etiopie Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopie Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopie Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopie Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopie Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopie Beshasha 300g

Father's Coffee Etiopie Beshasha 300g

Vyprodáno
405 Kč
S DPH

Výrazná, ale vyvážená citrusová chuť, která osvěží a nikdy neomrzí. Tato káva přináší intenzivní, svěží zážitek s dlouhotrvající lehkostí, díky které se k ní budete stále rádi vracet. Chuť: Černý čaj s citronem - Broskvový džem

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.

Příslušenství

detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Země: Etiopie

Oblast: Jimma, Oromia

Zpracovatelský závod: Beshasha

Nadmořská výška: 2040 m n.m.

Odrůda: etiopské původní odrůdy

Zpracování: Promyté (washed)

Producent:

Mustefa Abakeno hospodaří v regionu Jimma nedaleko města Agaro a proslul inovativním přístupem k pěstování výběrové kávy. V roce 2018 získal licenci k vývozu a založil zpracovatelskou stanici Beshasha, kde zpracovává nejen svou úrodu, ale i kávu místních farmářů. Díky precizní sklizni, fermentaci a sušení vynikají jeho kávy výjimečnou kvalitou a komplexním profilem s tóny zralého ovoce a květin. Mustefa navíc podporuje udržitelné zemědělství a aktivně přispívá k rozvoji farmářské komunity v regionu.

Zpracování:

Mustefa využívá malý depulper k odstranění slupky a dužiny při promytém zpracování. Kvůli omezenému množství vody a prostoru fermentuje kávu jen krátce,přibližně 8 hodin, a poté ji suší 13–16 dní podle počasí. Výsledkem je káva s charakterem připomínajícím honey metodu. Ve stanici Beshasha zpracovává nejen svou úrodu, ale i kávu od sousedních farmářů s plantážemi o velikosti 4 až 10 hektarů. S rostoucí poptávkou otevřel v roce 2020 druhou stanici, Kabira, zaměřenou na naturální a anaerobní zpracování.

Odrůda:

V této oblasti se pěstují tradiční etiopské odrůdy („Heirloom“), které rostou ve stínu stromů. Jsou ceněné pro svou bohatou chuť a schopnost přizpůsobit se místním podmínkám. Díky nadmořské výšce 2150–2200 m n. m. zdejší kávovníky produkují zrna s výrazným a jedinečným chuťovým profilem.

EAN: 2906

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER