Dos Mundos Myanmar U Sai Wan 250g
Exkluzivní limitku plnou unikátních chutí a osvěžujících aroma, která vám přinese nejen energii, ale i inspiraci pro celý den. Chuť: Rybíz - Grapefruit - Kdoulová marmeláda - Perník
Cuppingové score: 87 bodů
Oblast: Pyin Oo Lwin
Farma: Green Land
Farmář: U Sai Wan
Odrůda: 100% arabica SL34
Zpracování kávy: naturální
Nadmořská výška: 1 158 m.n.m.
Farma Green Land se nachází podél malebné silnice spojující Pyin Oo Lwin a Mogok, nedaleko hranice Mandalay Division a Severního státu Shan. Farma není rodinným podnikem, ale dědictvím které vede farmář U Sai Wan. Spolu se svým strýcem, tetou, dvěma místními agronomy a oddaným týmem pracovníků řídí provoz. Farma má jednu z největších plantáží arabiky v zemi, která má asi 450 akrů. Na Green Landu je kávová krajina rozmanitá, s převahou odrůdy Costa Rica, doplněné směsí Catimoru a SL34. U Sai Wan nezná hranice a s každou další sklizní nové kávy se snaží posouvat jeho farmu dále. Neustále experimentuje s novými odrůdami jako Yellow Bourbon, Caturra, Catuai a dokonce i Geishou.
Z farmy jsou zralé třešně ručně sklizeny. Po sklizni se třešně selektují, a to tak, že se třešně ponoří do vody a pečlivě se třídí, aby se odstranily nedozrálé a přezrálé plody. Poté jsou třešně rozmístěny na africké postele a suší se po dobu 11 až 32 dní (v závislosti na povětrnostních podmínkách). Po dokončení sušení jsou třešně oloupány, aby se odstranila vnější vrstva ovoce, a následně jsou tříděny, hodnoceny a zabaleny.
U Sai Wan není pouze farmářem, ale je také vizionářem v oboru výběrové kávy v Myanmaru. Jeho kávy Green Land pravidelně převyšují konkurenci, za což jsou uznávány v národních soutěžích. Mimo řízení farmy hraje také klíčovou roli v Myanmarské kávové asociaci, kde zastává pozici obchodního ředitele v Mandalay Coffee Group.
Doporučená příprava na filtr: 18g kávy, 300ml vody, extrakce 3 min
Mohlo by vás zajímat
LB PLACEHOLDER