Beansmiths Etiopie Bensa Damo 250g
Beansmiths Etiopie Bensa Damo 250g

Beansmiths Etiopie Bensa Damo 250g

Vyprodáno
340 Kč
S DPH

Výjimečná káva, která svou chutí přináší nezapomenutelný zážitek.

Chuť: Broskev - Yuzu - Jasmínový zelený čaj

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Země: Etiopie

Farma: Bensa Damo

Odrůda: 74110, 74112 & 74158

Nadmořská výška: 1860-2160 m.n.m

Oblast:  Damo Village, Bensa, Sidama

Acidita: Střední acidita

Cuppingové score: 85+

Metoda zpracování: promyté (washed)

Doporučená příprava: Filtr

Damo se nachází na úrodných svazích vysoké hory Shanta Golba v srdci Etiopie. Místní kmen Sidama obdělávají tyto kopce a již po generace produkují tuto komplexní kávu, která je vyhlášená svými ovocnými tóny a sirupovým tělem. Spolupracují s místními zemědělci a zajišťují odbyt úrody. 

Káva se tradičně pěstuje ekologicky ve stínu původních stromů, které nejsou ručně prořezávány, což zajišťuje správné zastínění, zpomaluje růst a zvyšuje produktivitu. Farmáři a místní pracovníci sbírají a třídí jen dokonale zralé červené třešně.

Během několika hodin po dodání na stanici se plody zbaví slupek a poté se 48-72 hodin fermentují v nádržích, aby se rozvinul charakteristický chuťový profil kávy. Po pečlivém promytí se pergamen 12-15 dní suší na vyvýšených afrických lůžkách, zelená káva odpočívá 45 dní v místním skladu, než je pečlivě zbavena pergamenu a ručně roztříděna a připravena na vývoz.

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER