Tamper Kaffia 51mm flat ořech
Profesionální tamper neboli pěchovadlo na kávu s nerezovou základnou a dřevěnou rukojetí. Průměr: 51mm
Neodmyslitelnou pomůckou každého baristy je tamper neboli pressovač (pěchovadlo na kávu). Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité. Správně by měla být káva stlačena silou 20kg. Pokud nevíte, jak taková síla vypadá, stačí si na kuchyňský stůl postavit domácí váhu a s tamperem v ruce se do ní opřete. Snadno tak zjistíte, jak vypadá síla 20kg. Pokud kávu stlačíte menší silou, bude espresso vytékat příliš rychle a naopak, pokud utlačíte kávu silou větší, bude espresso vytékat příliš pomalu.
Určitě doporučujeme tampery kovové, těžké, práce je s nimi velice příjemná.
Profesionální tamper flat má plochou kovovou základnu a ergonomickou dřevěnou rukojeť a jeho váha je 288g.
Při nákupu tamperu je důležité vědět, jaký průměr má páka vašeho kávovaru. Tento tamper má průměr 51mm.
Materiál: nerezová ocel, dřevo
Hmotnost: 288g
Výška: 90mm
Průměr: 51mm
EAN: 655729693004
Mohlo by vás zajímat
LB PLACEHOLDER
comment Komentáře (1)
Komentáře mohou udělovat pouze registrování zákazníci, kteří produkt reálně koupili.
Komentáře prochází schvalovacím procesem, který provádí administrátor e-shopu.
U dodávaného "presovače" LA PAVONI je sice plastový tamper, ale z mého pohledu pro správné rovnoměrné stlačení kávy je vhodný tento. Robusní design, kde madlo dobře drží v ruce, spodní část je ocelová se zabroušenou kontaktní plochou. "Práce" při přípravě kávy s ním je radost.