The Naughty Dog Unicorn 200g
Nový jednorožčí mix se střední kyselostí v kombinaci Etiopie a Kolumbie.
Chuť: Meruňkový milkshake - Skittles - Pralinky
Mix káva: Colombia Diego Bermudez, Ethiopia Aricha
Zpracování: MIX
Nadmořská výška: MIX
Doporučená příprava: Filtr
Ethiopia Aricha
Mycí stanice: Aricha
Zpracování: Promyté (washed)
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška: 1850 - 1880 m. n. m.
Region: Aricha, Yirgacheffe
Během této metody se kávové třešně ponoří do nádrží s vodou, kde se oddělí ty, které zůstanou na hladině, což naznačuje jejich nezralost nebo poškození. Následně se v loupačce mechanicky odstraní slupky od zrnek, která pak procházejí několika hodinovou lázní ve vodě, během níž dochází k fermentaci. Po ukončení fermentace se zrna suší na slunci, dokud nedosáhnou požadované úrovně vlhkosti. Tento způsob zpracování dodává kávě lehkost, čistou chuť a svěží kyselost, která charakterizuje tento blend.
Colombia Diego Bermudez
Farma: Diego Bermudez
Odrůda: Castillo
Nadmořská výška: 1700 - 1950 m. n. m.
Zpracování: Promytá fermentace
Cuppingové skóre: 88,25 b
Diego pracuje na rodinné farmě v Cauca. Společně se svou rodinou usilují o dosažení úrovně v jejich pražení. Na farmě si postavili vlastní laboratoř, aby pochopili cupping a pražení, a pak mohli začít vytvářet své vlastní fermentační protokoly, se kterými začali experimentovat. Od roku 2015 dosáhli mnoho výrazných úspěchů a ocenění. Diego se stal zkušeným ochutnávačem a získal kvalifikaci CQI úrovně 2 pro zpracování kávy.
Y-05-Proces
Proces tohoto profilu začíná sklizní kávových třešní, ve správném stupni zralosti. Poté jsou třešně desinfikovány ozonem a přeneseny do fermentačních nádrží, ve kterých probíhá fermentace po dobu 72 hodin ponoření do vody. Káva je následně vyloupána a zbavena veškerého slizu; sliz a dužina jsou odneseny do pilotní výrobny, kde se produkují specifické mikroorganismy procesu a vytváří se kultivační médium obsahující prekurzory vůní a chutí při fermentaci. Tato kultura se fermentuje 36 hodin, aby se prekurzory fixovaly na kávová zrna pomocí tlaku. Poté je proveden tepelný šok. Káva je pak sušena v odvlhčovači, přičemž se zachovávají jemné tóny a zabrání se nadměrné oxidaci kávového zrna a nedošlo k přefermentování.
Mohlo by vás zajímat
LB PLACEHOLDER