The Naughty Dog Unicorn 200g
The Naughty Dog Unicorn 200g

The Naughty Dog Unicorn 200g

Vyprodáno
333 Kč
S DPH

Nový jednorožčí  mix se střední kyselostí v kombinaci Etiopie a Kolumbie.

Chuť: Meruňkový milkshake - Skittles - Pralinky

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
Datum pražení
2024-07-29
 

Mix káva: Colombia Diego Bermudez, Ethiopia Aricha

Zpracování: MIX

Nadmořská výška: MIX

Doporučená příprava: Filtr

Ethiopia Aricha

Mycí stanice: Aricha
Zpracování: Promyté (washed)
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška: 1850 - 1880 m. n. m.
Region: Aricha, Yirgacheffe

Během této metody se kávové třešně ponoří do nádrží s vodou, kde se oddělí ty, které zůstanou na hladině, což naznačuje jejich nezralost nebo poškození. Následně se v loupačce mechanicky odstraní slupky od zrnek, která pak procházejí několika hodinovou lázní ve vodě, během níž dochází k fermentaci. Po ukončení fermentace se zrna suší na slunci, dokud nedosáhnou požadované úrovně vlhkosti. Tento způsob zpracování dodává kávě lehkost, čistou chuť a svěží kyselost, která charakterizuje tento blend.

Colombia Diego Bermudez

Farma: Diego Bermudez
Odrůda: Castillo
Nadmořská výška: 1700 - 1950 m. n. m.
Zpracování: Promytá fermentace
Cuppingové skóre: 88,25 b

Diego pracuje na rodinné farmě v Cauca. Společně se svou rodinou usilují o dosažení úrovně v jejich pražení. Na farmě si postavili vlastní laboratoř, aby pochopili cupping a pražení, a pak mohli začít vytvářet své vlastní fermentační protokoly, se kterými začali experimentovat. Od roku 2015 dosáhli mnoho výrazných úspěchů a ocenění. Diego se stal zkušeným ochutnávačem a získal kvalifikaci CQI úrovně 2 pro zpracování kávy.

Y-05-Proces
Proces tohoto profilu začíná sklizní kávových třešní, ve správném stupni zralosti. Poté jsou třešně desinfikovány ozonem a přeneseny do fermentačních nádrží, ve kterých probíhá fermentace po dobu 72 hodin ponoření do vody. Káva je následně vyloupána a zbavena veškerého slizu; sliz a dužina jsou odneseny do pilotní výrobny, kde se produkují specifické mikroorganismy procesu a vytváří se kultivační médium obsahující prekurzory vůní a chutí při fermentaci. Tato kultura se fermentuje 36 hodin, aby se prekurzory fixovaly na kávová zrna pomocí tlaku. Poté je proveden tepelný šok. Káva je pak sušena v odvlhčovači, přičemž se zachovávají jemné tóny a zabrání se nadměrné oxidaci kávového zrna a nedošlo k přefermentování.

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER