Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Hlavní

Jedno Kafe Keňa Kiangai AA 250g

340,87 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu Keňa Kiangai AA z liberecké pražírny výběrové kávy Jedno Kafe.

Profil: POMERANČ - ČERNÝ RYBÍZ - SKOŘICE

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Jedno Kafe

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Keňské kávy jsou prostě naše pravidelná radost. A Kiangai AA je nádherným důkazem, že se i letos můžeme těšit z nádherné šťavnaté parády s podtóny skořice.

Kávu pražíme primárně na filtr, ale funguje i jako hodně ovocné espresso.

Zpracování: washed

Cuppingové skóre: 88

Odrůda:  SL28 & 34

Nadmořská výška: 1700 - 1800 m. n. m.  

Lokalita: Kyrinyaga Country, Central Kenya

Kooperativa:  Rungeto Coop Society 

Chuťový profil: pomeranč - černý rybíz - skořice

V roce 1953 byla vytvořena promývací stanice  Kibirigwi Kiangai, ve stejné době se skupina zemědělců rozhodla založit společnost Kibirigwi Farmers Coop Society. V současnosti je Kibirigwi Coop přidruženým svazem Kyrinyaga County Coop Union a provozuje celkem osm továren. Voda použitá ke zpracování pochází z řeky Kibirigwi Henge, která se nachází 50 metrů od továrny. Třešně jsou tříděny a máčeny, aby se oddělily jednotlivé stupně zralosti. Pergamen se pak fermentuje přes noc, poté se promyje a roztřídí na světla P1, P2, P3, P a lusky. Po třídění se suší na sušicích stolech po dobu 8 -14 dnů.

Aby společnost vychovávala své členy ke správným zemědělským postupům (GAPS), zaměstnávala agronoma, aby pracoval v této oblasti a prováděl individuální školení a skupinové sezení během sklizně a mimo sezónu. Coop také produkuje více než 200 000 sazenic, které mají být každoročně bezplatně distribuovány mezi členy na podporu regenerace plodin a distribuci hnoje na podporu technik organického hnojení. Všechny fermentační nádrže a mycí kanály byly obloženy, aby se zlepšila celková kvalita káv, čištění a údržba zařízení.

Jedno Kafe
1618

Parametry

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)