Dos Mundos Mexiko Finca Otipan  250g
Dos Mundos Mexiko Finca Otipan  250g
Dos Mundos Mexiko Finca Otipan  250g
Dos Mundos Mexiko Finca Otipan  250g

Dos Mundos Mexiko Finca Otipan 250g

Vyprodáno
360 Kč
S DPH

Perfektní volba pro milovníky intenzivních chutí, kteří hledají dokonalou harmonii sladkosti a plnosti v každém šálku. Dopřejte si výjimečný kávový zážitek. Chuť: Čokoládová pěna - Lískový ořech - Třešňový kompot

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Honey
Kyselost
nízká
Stupeň pražení
světlé
Kávovník
100% Arabica
 

Oblast: Achtotipan, Teocelo, Veracruz
Farma: Otipan
Farmář: Raúl de Arcangelis Martínez
Odrůda: 100% arabica marselessa, bourbon & typica
Zpracování kávy:  honey s anaerobní fermentací
Nadmořská výška: 1 200 m.n.m. 
Doporučená příprava: FILTR

Raúl a jeho sourozenci jsou už šestou generací farmářů, kteří pěstují kávu nepřetržitě od roku 1892. Jejich káva je výjimečná díky ekologickému přístupu, který zahrnuje místní flóru a opylování kávovníků endemickými včelami. Rodinné včelařství hraje zásadní roli v udržování přírodní rovnováhy a přidává kávě unikátní chuť.

Farma je situována v horském mikroklimatu, kde mlha z Mexického zálivu přirozeně zavlažuje kávovníky. Udržitelné metody, jako sušení na afrických postelích a ekologické mokré zpracování s nízkou spotřebou vody, kladou důraz na ochranu životního prostředí a nejvyšší kvalitu kávy. Raúlova rodina již 30 let nepoužívá fosilní paliva, včetně sušení kávy, které probíhá výhradně díky sluneční energii nebo páře z padlých větví.

Proces 64 HRS začíná sběrem kávových třešní v rané fázi zralosti. Po důkladné kontrole jsou třešně uloženy na 64 hodin do anaerobních nádrží, kde probíhá flotace. Následně se odstraní jen vrchní slupka. Jakmile farmáři ověří, že třešně dosáhly optimální fermentace, začne pomalé sušení na afrických postelích, které probíhá na terasách a může trvat několik dní, dokud není dosaženo ideální vlhkosti. 

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER