• Limitovaná edice
Dos Mundos Mexiko Carlos Cadena 250g
Dos Mundos Mexiko Carlos Cadena 250g

Dos Mundos Mexiko Carlos Cadena 250g

Vyprodáno
390 Kč
S DPH

Nová objevitelská edice s bohatou chutí, která vám zaručeně přinese výjimečný a hřejivý zážitek.  
Chuť: Čokoládové pralinky - Višňový likér - Sušené brusinky

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Prodejna Praha - Vinohrady: není skladem. Po nákupu za 3–4 dny připravíme ze skladu.
detail_vyhody_heureka.png 98% na Heureka.cz
důvěřují nám tisíce zákazníků
detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma
u objednávek nad 2000 Kč
detail_vyhody_vse_skladem.png Vše skladem
dnes odešleme, zítra u vás
detail_vyhody_cerstve_prazena.png Čerstvě pražená
káva každý den
Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica
 

Cuppingové score: 87 bodů

Oblast: Cosautlán de Carvajal, Veracruz
Farma: Finca Huehuetepan
Farmář: Carlos Cadena
Odrůda: 100% arabica mundo maya
Zpracování kávy:  naturální 
Nadmořská výška: 1 350 m.n.m. 

Historie farmy sahá až do roku 1950, kdy ji získal Carlosův dědeček. Po jeho úmrtí farmu převzala jeho matka, která byla v tu dobu velmi mladá. To přineslo mnoho výzev, ale jeho matka farmu zachovala v původním stavu a pokračovala v tradičním způsobu pěstování. Poté se do vedení farmy dostal Carlosův otec a začal provádět změny, a to od vysazování nových odrůd kávovníků až po prořezávání stromů.

Carlos patří do páté generace pěstitelů kávy na této farmě v Mexiku a v roce 2012 se poprvé zúčastnil soutěže Taza Excelencia Mexico, kde dosáhl na 6. místo. Umístění znamenalo velký zlom a vyvolalo velkou revoluci v přístupu ke kávě. Se svou rodinou začal zkoumat různé odrůdy kávovníku a experimentovat s novými procesy zpracování. Se soutěžením pokračuje i dál a v roce 2023 vyhrál 3. místo na Cup of excellence se směsí Gesha a Pacamara.

Všechny výběrové kávy na této farmě, s výjimkou malého počtu, jsou zpracovány suchou (naturální) metodou a některé z nich podstupují fermentaci v uzavřených plastových nádobách, které chrání kávu před UV zářením. Kávu poté suší na afrických postelích.

Doporučená příprava na V60: 18g kávy, 300ml vody, 3min extrakce 

Mohlo by vás zajímat

LB PLACEHOLDER