Fiftybeans Keňa Riakiberu, 200g
Čerstvě pražená káva z brněnské pražírny kávy Fiftybeans.
Chuť: RYBÍZ - MALINY - VANILKA - JAHODY - REBARBORA - ANGREŠT
Příběh kávy od farmářů Kamacharia
Jedno z nejkrásnějších období roku je opět tady. A které to je? No přece období afrických káv!
Letošní první exemplář je tahle rybízová dobrota. Vyprodukovalo ji společenství farmářů s názvem Kamacharia, kteří spolupracují se zpracovatelským závodem Riakiberu.
Třešně pracovníci nejdříve ručně sesbírali, vytřídili, oloupali a následně fermentovali 24 hodin ve velkých nádržích. Fermentace, v případě keňských káv, slouží spíše k odstranění zbytků dužiny než k modulaci chuťového profilu, ale i s tímto už zpracovatelské závody v Keni experimentují. Zdejší terroir je ale tak bohatý, že to vlastně není potřeba. Káva se standardně suší na vyvýšených postelích po dobu 20 dnů.
A jak vlastně chutná? Jako každý rok. Je to naprostá pecka! Prostě je tam všechno, co chcete, aby v keňské kávě bylo. Rybíz, maliny, vanilka, jahody, rebarbora, angrešt. Absolutní šťavnatá slast. Na co ještě čekáte?
Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte kávu nejdříve 7 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.
Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.
Země: Keňa
Nadmořká výška: 1600 m.n.m.
Odrůda: Batian, Ruiru 11, SL28
Zpracování: promyté
Chuťový profil: RYBÍZ - MALINY - VANILKA - JAHODY - REBARBORA - ANGREŠT
Mohlo by vás zajímat
LB PLACEHOLDER