Teploměry
Příprava dokonalé kávy je pořádná alchymie. Abyste kávu nezničili už při jejím prvním spojení s vodou, je dobré zalévat kávu vodou o správné teplotě. Pokud zalijete kávu vodou, která právě dovařila v rychlovarné konvici, kávu akorát tak spálíte a určitě se na ní nepochutnáte.
Káva by se měla ideálně zalévat vodou o teplotě cca 90°C plus mínus 5°C - záleží vždy na konkrétní přípravě. Pokud používáte rychlovarnou konvici určitě vyčkejte minimálně 30 vteřin až minutu - záleží i na objemu, za jak dlouho teplota vody klesne.
Úplně nejsnadnější ale je pořídit si teploměr, se kterým budete mít vždy jistotu, že zaléváte kávu vodou o správné teplotě.
To samé platí pro šlehání mléka do mléčných kávových nápojů. Mléko by nemělo být studené ale ani spálené. Ideální je sledovat jeho teplotu přímo při šlehání.
-
Teploměr na kávu / čaj (do kuchyně)
Digitální teploměr na kávu, čaj a další činnosti při vaření v kuchyni. Rozsah měření: -50C až +300C. Baterie zdarma součástí balení!
cena s DPH: 199 Kč -
Teploměr Hario do konvice Buono
Digitální teploměr Hario s adaptérem pro měření teploty vody v konvicích Hario Buono.
cena s DPH: 1 599 Kč -
Teploměr na mléko Motta
Profesionální nerezový teploměr na mléko Motta pro perfektní kontrolu nad teplotou našlehaného mléka.
cena s DPH: 229 Kč -
Digitální teploměr Rhinowares
Profesionální digitální teploměr Rhinowares pro perfektní kontrolu nad teplotou našlehaného mléka, či vařící vody.
cena s DPH: 399 Kč