Kategorie

Nápoje z espressa

Proč je dobré znát, aneb jak vybrat dobrou kavárnu?

Na této stránce najdete shrnutí základních parametrů správně připravených nápojů z espressa. Na jednu stranu je to věc samozřejmá, na druhou stranu je bohužel v České republice velká část kaváren, které nápoje připravují po svém. Proto se následující informace hodí především v kavárně, kde často na první pohled můžete poznat, zda zde připravují kávu správně či je to pro ně jenom druhořadá aktivita, při které připraví kávu jen aby byla, ale chuť je až na druhém místě. Pamatujte také na to, že dobré espresso musí být z pákového espresso kávovaru a připravuje ho barista.  Pokud v kavárně vidíte na kávovar, což často ano, tak můžete pozorovat jak dlouho káva vytéká z páky, lze si to snadno napočítat ve špatných kavárnách nemají správně seřízený mlýnek, a tak káva zpravidla vytéká příliš rychle, káva je potom vodová, kyselá, bez chuti i těla. Správně by káva na espresso měla vytékat z kávovaru 25-35 sekund. 

 

Espresso

Objem: 30ml, +-5ml

Šálek: 60-90ml

 

Základní nápoj, z kterého se připravují ostatní. 

 

Popis zbylých nápojů pro vás připravujeme.

 

Za použité obrázky děkujeme webu

http://www.piccoloneexistuje.cz