Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Jedno Kafe Honduras San Rafael 250g

301,91 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu Honduras San Rafael z liberecké pražírny výběrové kávy Jedno Kafe.

Profil: HOŘKÁ ČOKOLÁDA - RUM- MUČENKA

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Jedno Kafe

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Už asi víte, že ke kávám z  Hondurasu máme více než blízko, no a když se naskytla možnost upražit vám tuhle tropickou dobrotu, hned jsme řekli třikrát ano! A tak se můžete těšit na čokoládovou jízdu doplněnou rumem a mučenkou. Zkrátka naturálka jak má být! A jako bonus vás jistě potěší její organic certifikace.

Norma Iris Fiallos vlastní farmu San Rafael, která se nachází v oblasti Los Limos ve městě Corquin v Copanu. Norma je jedním z nejinovativnějších producentů v této oblasti se širokou škálou různých odrůd, včetně bourbonu, catuai, maragogype a parainema. Farma je zasazena do borového lesa, který výrazně okyseluje půdu a dává kávě velmi jedinečný profil šálku. Káva je kompletně pěstována ve stínu a výrobní plocha představuje zlomek celkové půdy. Producenti obdrží za své mikro šarže přibližně 70% ceny FOB. V letošním roce byla sklizeň pro všechny producenty extrémně obtížná se zvýšenými dešti během sklizně a nedostatkem sběračů, což znamenalo, že velké množství kávy bylo ztraceno buď pádem na zem, nebo otokem a štěpením na stromě.

Tento lot je zpracován s certifikací organic. Třešně se nejprve umyjí a roztřídí dle zralosti. Poté se umístí do sudů bez přístupu kyslíku a nechají se fermentovat a macerovat po dobu 72h. V sudu je udržována teplota okolo 22-25 ° C. Káva se poté přesune na africké postele, kde je každou hodinu obracena. Doba sušení je závislá na počasí a pohybuje se kolem 20 - 30 dnů.

Veškeré zpracování ML probíhá v mlýně Aruco, aby se proces centralizoval a byl lépe kontrolovatelný. To vše za účelem vytvoření konzistentních postupů, ale také ke snížení rizik pro výrobce. Mlýn je také umístěn v 800 m.n.m., což poskytuje sušičce stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde může být počasí méně předvídatelné. 

Kávu pražíme primárně na filtr.  

Zpracování:  natural   

Cuppingové  skóre: 87  

Odrůda:  Red Catuai 

Nadmořská výška:  1300 m. n. m.   

Lokalita:  Los Limos, Corquin, Copan 

Kooperativa:  Norma Iris Fiallos  

Chuťový profil:  hořká čokoláda - rum - mučenka 

Jedno Kafe
1618

Parametry

Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)