Jedno Kafe Etiopie Nano Challa 250g

330 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu Etiopie Nano Challa z liberecké pražírny výběrové kávy Jedno Kafe.

Profil: BROSKVE - POMERANČE - MED

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Jedno Kafe

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Nádherně svěží Etiopie u které vás mile překvapí její lehkost a o nic menší sladkost! V chuti najdete výrazné tóny broskví, svěží pomeranč a příjemnou sladkost medu. 

Družstvo Nano Challa bylo založeno v roce 2004,  25 farmářskými členy z města Agaro v zóně Jimma, Oromia, zapád Etiopie. Zakládající členové vytvořili skupinu, aby podpořili jednotu a mohli se podílet na řešení problémů, kterým čelili v souvislosti s hledáním dobrých kupců pro jejich kávu. Jméno Nano Challa v Oromifě znamená „oblast nahoře“, což je odkaz na jejich prvotřídní pěstírnu kávy ve vysokých nadmořských výškách, těžící z krásných přírodních lesů a bohatých organických půd. Majetek Nano Chally byl posílen v roce 2010, kdy byli vybráni jako součást iniciativy Technoserve Coffee Initiative spolu s dalšími vzdálenými farmářskými komunitami v Jimmě, která byla financována nadací Billa a Melindy Gatesových. Technoserve poskytoval technickou pomoc a školení skupinám producentů a pomáhal koordinovat agronomy a obchodní poradce, aby pomohli zlepšit kvalitu kávy. Dopad této iniciativy byl obrovský, protože pomohla družstevním podnikům jako Nano Challa při přechodu od přirozeného zpracování třešní k mokrému, prostřednictvím budování promývacích stanic. Ve skutečnosti byla Nano Challa jednou z prvních promývacích stanic, které byly v této oblasti postaveny pod vedením Technoserve, spolu s Yukro a Duromina. Od roku 2010 se počet členů Nano Challa zvýšil na více než 400 a díky zlepšování kvality zahájeným spolu s Technoserve se kávy tohoto družstva staly jedněmi z nejlepších a nejžádanějších v celé zemi. To vedlo k radikálnímu zlepšení živobytí farmářů a jejich rodin v regionu. Členové farmářů pěstují kávu v nadmořských výškách mezi 1850 a 2100 metry a každý z nich má v průměru kolem 3 hektarů půdy.

Jak je tomu v celé Etiopii, většina káv pěstovaných na místě je standardně organická a sestává většinou ze starých, přirozeně původních odrůd dědictví.

Zpracování: washed

Cuppingové skóre: 87.25

Odrůda: Heirloom

Nadmořská výška: 2040 m.n.m

Lokalita: Agaro, Jimma 

Kooperativa:  Nano Challa

Chuťový profil:  broskve - pomeranče - med 

Certifikace: organic 

Kávu pražíme primárně na filtr, ale funguje i jako lehké a hodně ovocné espresso

Jedno Kafe
1854

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica

Recenze (0)